vineri, 29 martie, 2024

Dosarul privind extradarea lui Carles Puigdemont, in impas: Un judecator belgian a decis ca fostul presedinte catalan are imunitate

Distribuie:

Publicat:

Judecătorul belgian angajat cu procedura de extrădare în Spania a responsabilului catalan Carles Puigdemont a estimat că acesta beneficiază de imunitate în calitate de eurodeputat şi a decis să suspende dosarul, a anunţat joi un avocat al fostului preşedinte catalan, citat de AFP, potrivit news.ro.

Avocatul Simon Bekaert a explicat că Toni Comin, un alt separatist care a fugit în Belgia în 2017 după tentativa de secesiune a Cataloniei, este îngrijorat de decizia acestui judecător de instrucţie din Bruxelles.

Curtea Supremă spaniolă a emis la jumătatea lui octombrie 2019 noi mandate europene de arestare pe numele lui Carles Puigdemont, destiuit din funcţia de preşedinte catalan, şi a doi foşti miniştri ai acestuia, Toni Comin (Sănătate) şi Luis Puig (Cultură).

Cei trei au fugit în Belgia după secesiunea eşuată a regiunii, în octombrie 2017.

Spania vrea să-i judece cu privire la deturnare de fonduri publice, iar pe Puigdemont şi Comin şi de răzvrătire.

Cele trei mandate urmează să fie examinate de către Camera de Consiliu a Tribunalului olandofon de la Bruxelles, însă această jurisdicţie a decis să amâne până la 3 februarie audierea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img