joi, 28 martie, 2024

DOSARUL REVOLUTIEI. Asociatia “21 Decembrie 1989”: “Completul de la Inalta Curte A REFUZAT sa JUDECE VINOVATII”

Distribuie:

Publicat:

Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas in pronuntare, dupa termenul de marti, in care era chemata sa judece solicitarea revolutionarilor si a Asociatiei “21 Decembrie” prin care s-a cerut redeschiderea Dosarului Revolutieirei, inchis de Parchetul General. Prezent in sala, presedintele Asociatiei “21 Decembrie 1989” , Teodor Maries, a declarat ca, din oficiu, completul de judecata a ridicat “exceptia de necompetenta materiiala si dupa calitatea persoanei”, ceea ce, in opinia revolutionarilor, reprezinta o tergiversare a deciziei de rejudecare.

La scurt timp dupa incheierea sedintei de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Asociatia “21 Decembrie 1989” a transmis ca “desi cativa dintre criminalii (cu statut de generali si ministri) care au aparut, inca de la inceput, in Dosarul Revoluttei, au  fost judecati si condamnati de catre Curtea Suprema de Justitie, transformata in Inalta Curte de Casatie si Justitie, completul de judecata de astazi, 12 ianuarie 2016, a avut indoieli sau refuza sa judece masura rusinoasa a Parchetului (Parchetul General n.r.), de inchidere a dosarului, prin clasare, sub pretextul ca ar fi intervenit prescriptia – desi Curtea Europeana a Drepturilor Omului  a decis ca nimeni nu poate invoca prescriptia, fiind vorba de tratamente neomenoase iar omorul este imprescriptibil, dupa amendamentul la Codul Penal, din 2012, initiat de Macovei, ICCMER, Asociatia 21 Decembrie 1989” .

Asociatia sustine ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat sa judece pentru frica de a nu fi necompetenta “material si dupa calitatea persoanei”.

“Ceausescu a fost condamnat pentru genocid, adica pentru infracttuni imprescriptibile. Acum, aceasta hotarare ii impiedica si procurorii care au clasat dosarul vor sa o uite, altii vor sa o anuleze…Pe complicii lui Ceausescu si ai lui Iliescu, insa, pare ca le e teama unor judecatori sa-i judece, desi au fost pusi sub acuzare pentru tratamente neomenoase si pentru omor deosebit de grav – tot infractiuni imprescriptibile! Cum se poate ca, dupa ce Inalta Curte a confirmat redeschiderea dosarului Mineriadei, cu aceeasi actori, tip de fapta, sa se mai tergiverseze dosarul Revolutiei prin exceptii de necompententa materiala ridicate din oficiu de completul de judecata ?!?. Asociatia 21 Decembrie spune raspicat ca farsele judiciare pe acest dosar al Revolutiei trebuie sa inceteze, si ca, dupa mai mult de un sfert de veac de la caderea comunismului si dezmembrarea URSS, Justitia nu trebuie sa mai raspunda la niciun Ordin de Zi pe Unitate!””, se arata in comunicatul Asociatiei “21 Decembrie 1989”.

sursa: evz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img