miercuri, 24 aprilie, 2024

Doua infractiuni la regimul rutier constate de catre politistii vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii rutieri vasluieni au depistat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, care a fost implicat într-un eveniment rutier, pe strada Ștefan Ciubotărașu, din municipiul Vaslui, conducând un utilaj de tip mașină autopropulsantă, deși nu avea prevăzută categoria corespunzătoare în permisul de conducere.

   În data de 2 iunie, ora 10:05, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, despre producerea unui eveniment rutier pe strada Ștefan Ciubotărașu din Vaslui, în urma căruia nu au rezultat persoane vătămate.

    În urma cercetărilor efectuate, polițiștii rutieri vasluieni au depistat și identificat vehiculele implicate în evenimentul rutier și conducătorii acestora. Astfel, autobuzul înmatriculat în județul Vaslui era condus de către un bărbat de 50 de ani, din municipiul Vaslui, iar utilajul de tip mașină autopropulsantă era condus de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Ruginoasa, județul Iași.

   Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul de 51 de ani, din Ruginoasa, nu avea permis de conducere corespunzător pentru a manevra mașina autopropulsantă pe drumurile publice, iar cu ocazia testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

             Totodată, se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a fost încredințată mașina autopropulsantă spre a fi manevrată pe drumurile publice și dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” prevăzută de art. 335 alin. 2 și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” prevăzută de art. 335 alin. 3, ambele din Codul Penal.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img