vineri, 19 aprilie, 2024

Dr. Iosif Niculescu: Ce este histeroscopia diagnostica si cui ii este recomandata

Distribuie:

Publicat:

Ce pot ascunde sângerările la menopauză? Am aflat de la un medic ginecolog.

Menopauza poate avea un impact semnificativ asupra imunității, fiind asociată cu o scădere a celulelor de imunitate (T), ceea ce duce la creșterea frecvenței patologiilor oncologice (cancer de sân, cancer de col uterin, cancer de endometru sau de ovare). Dr Iosif Niculescu medic ginecolog vine cu lămuriri.

“Tulburările de sângerare sunt frecvente în această etapă și apar peste jumătate dintre pacientele aflate în acest stadiu. De multe ori, în spatele lor se pot ascunde anomalii, tumori, polipi, fibroame în interiorul sau în vecinătatea cavității uterului. Acestea pot fi diagnosticate ușor cu ajutorul histeroscopiei de cabinet. Există posibilitatea de a rezolva o parte din aceste situații și în orice caz de a recolta probe pentru biopsie.” explică dr. Iosif Niculescu, medic ginecolog. Din acest motiv histeroscopia operativă de cabinet este foarte importantă și recomandată.

Histeroscopia diagnostică – alte recomandări

De asemenea, histeroscopia diagnostică este recomandată și pacientelor care suferă de infertilitate, în cazul cărora este nevoie de examinarea cavității uterine.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img