joi, 18 aprilie, 2024

Dr. Radu Țincu, anunț categoric privind doza a patra de vaccin anti-Covid-19. Ce efecte poate produce asupra organismului

Distribuie:

Publicat:

Radu Țincu, medic ATI la Floreasca, a vorbit, luni seară, despre cea de-a patra doză a vaccinului actual anti-Covid-19. Potrivit specialistului, această soluție nu ar fi cea mai potrivită, deoarece sistemul nostru imunitar ar putea răspunde nefavorabil. În schimb, cunoscutul medic sugerează o nouă abordare eficientă în pandemie, astfel că, oamenii ar putea fi mai bine protejați împotriva noilor variante.

„Nu putem biciui sistemul imunitar la nesfârșit”

Asemeni altor medici, Radu Țincu explică de ce doza a patra de vaccin nu este la fel de benefică ca și cele anterioare. Potrivit specialistului, o a patra doză din vaccinul actual nu ar oferi anticorpii necesari pentru posibile viitoare noi variante ale virusului, în schimb, ar suprasolicita sistemul nostru imunitar. Pentru a fi eficient un nou vaccin, ar trebui schimbată compoziția acestuia, fiind actualizată pentru noile variante, a explicat medicul.

„Nu o să putem să biciuim sistemul imunitar la nesfârşit ca să ajungem cu acest nivel de anticorpi încât să elimine variante mutante. Cred că la un moment dat, ca şi în cazul gripei, trebuie să modificăm compoziţia vaccinului astfel încât ea să fie suficient de potrivită pentru a neutraliza aceste variante virale”, a dezvăluit medicul, luni seară, la Antena 3.

În continuare, medicul de la Floreasca susține că un nou vaccine adaptat noilor tulpini ar putea fi mult mai eficient decât repetarea anuală a patru doze din vaccinul actual, având în vedere riscul menționat anterior. Radu Țincu susține, de asemenea, că nu există niciun studiu științific care să ateste neneficiile administrării dozei patru.

„Decât să ne vaccinăm într-un an de zile de patru ori, mai bine modificăm compoziţia vaccinului pentru variantele circulante şi ne vaccinăm o dată pe an.
Până la acest moment nu avem niciun studiu ştiinţific care să ateste eficienţa celei de-a patra doze care să crească gradul de protecţie pentru varianta Omicron.

În acest moment sunt doar speculaţii cu privire la aceasta a patra doză.
Au fost state care s-au grăbit să o administreze fără să existe studii ştiinţifice publicate”, a adăugat  medicul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img