vineri, 29 martie, 2024

Dragoș Săvulescu, cu tatăl la tribunal, în scandalul pentru 23 de milioane de euro / Cum au ajuns în situația incredibilă!

Distribuie:

Publicat:

Un proces care are drept miză o sumă fabuloasă, plătită de Primăria Capitalei cu titlu de despăgubire pentru un teren în zona Aviației, îl aduce pe afaceristul Dragoș Săvulescu în fața intanței, alături de propriul tată.Dragoș Săvulescu este citat pe 21 septembrie a.c. în fața judecătorilor de la Curtea de Apel, după ce a pierdut un proces deschis de niște parteneri de afaceri. „Admite acțiunea. Prezenta hotărâre tine loc de contract de vânzare-cumpărare a drepturilor litigioase conform promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare autentificate sub nr.1801/1.09.2017 de BIN Ilie Laura. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 10765 lei (taxă de timbru)”, este decizia atacată de Săvulescu. Contractul respectiv are o miză uriașă: despăgubiri în valoare de aproape 23 de milioane de euro acordate de Primăria Capitalei, pentru un teren amplasat în zona Aviației, bani pe care ar trebui să îi încaseze afaceristul Creștin.

Dacă la instanța de fond a fost citat doar Dragoș Săvulescu, mai nou, la Curtea de Apel București, a fost citat și tatăl afaceristului, ca intervenient. Recent, tatăl lui Dragoș Săvulescu a încercat să obțină diminuarea taxei de timbru, însă instanța i-a respins cererea. „Respinge cererea de reexaminare, ca neîntemeiată. Definitivă”, au decis magistrații, în cazul cererii lui Nicolae Săvulescu.
Plecat din România înainte de a fi condamnat definitiv, Dragoș Săvulescu a respins acuzațiile potrivit cărora a fugit pentru a scăpa de închisoare, insistând că el era deja un rezident legal al Italiei atunci când sentința i-a fost pronunțată în februarie 2019, la aproape 16 ani după ce dosarul a fost deschis pentru prima dată.

„Autoritățile române au dezinformat în mod deliberat autoritățile elene, chiar dacă au fost informate oficial de către autoritatile italiene că situația mea a fost clarificată legal în Italia. Acesta este un revoltător abuz de drept internațional făcut de către autoritățile din România – care în mod clar trăiesc încă pe vremea lui Ceaușescu – și parte a unei campanii de persecuție pentru o infracțiune pe care nu am comis-o. Acest abuz a fost dovedit prin decizia instanței elene”, a spus Dragoș Săvulescu, după incidentul din Grecia, când a fost arestat, apoi eliberat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img