joi, 28 martie, 2024

Drama Emiliei Popescu! De ce nu mai apare in filme colega preferata a lui Stefan Banica Jr

Distribuie:

Publicat:

Desi este o actrita de succes, aparitiile sale pe scenele teatrelor din toata tara fiind intotdeauna incununate cu aplauze din partea spectatorilor, Emilia Popescu are insa si un regret. Cunoscuta actrita de comedie a marturisit ca i-ar fi placut sa joace si in filme, insa norocul nu prea i-a suras.

Emilia Popescu si-ar dori sa mai joace in filme

Indragita actrita care face furori cu fiecare aparitie in piesele de teatru sau momentele comice pe care le joaca alaturi de partenerul sau preferat, Stefan Banica Junior, si-ar dori sa aiba parte de acelasi succes si pe marele ecran.

Din pacate, insa, industria cinematografica nu i-a oferit prea multe sanse. Emilia Popescu a jucat in doar patru filme in decurs de sase ani. Este vorba despre „Morometii”, „In fiecare zi mi-e dor de tine”, „Liliacul infloreste a doua oara” si „Divort… din dragoste”, intre anii 1987 si 1992. De atunci insa, actrita nu a mai aparut in niciun film.

Cum comenteaza Emilia Popescu faptul ca nu apare in filme

„Nefiind multe filme la numar, toate rolurile mi-au fost dragi. Dar bineinteles ca pentru mine «Morometii», care a fost debutul meu in film, cand eram studenta in anul I, la 19 ani, este cel mai important. A fost o conjunctura extraordinara, am fost intr-o echipa extraordinara, atunci m-a cunoscut domnul Rebengiuc, mai tarziu aveam sa fiu angajata in Teatrul Bulandra, colega cu dansul. A fost o experienta absolut fabuloasa. Mi-a parut rau ca in ʼ92 am incheiat colaborarea cu filmul, adica filmul a incheiat-o cu mine. Am ramas surprinsa ca am fost invitata la Gopo sa inmanez un premiu, dar ma bucur, pentru ca sunt colegii mei, sunt oameni care muncesc si in teatru, si in film” , a povestit actrita, prezenta la gala decernarii Premiilor Gopo.

„Sigur ca mi-as dori, imi doresc sa practic meseria, dar stii cum e, e un timp pentru toate, nu se stie… A fost si o gaura in filmul romanesc, au fost ani in care nu s-au facut filme. Pentru un actor, anii trec, acum sunt in alta etapa, sa vedem, poate o sa curga ofertele acum, dupa Gopo, sa zica: «Aaa, uite-o pe Emilia! Unde a fost pana acum? Hai sa o luam!». Amandoua sunt la fel de grele, pentru film iti trebuie mai multa concentrare, poti sa faci de mai multe ori pana iese perfect, insa la teatru contactul cu publicul, aceasta experienta vie, nu se compara cu nimic. Sunt la fel de frumoase amandoua, e meseria noastra cu mai multe ramuri”  , a mai spus Emilia Popescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img