sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Drama intr-o familie buna din Iasi! Sotul si fiul unei profesoare au fost gasiti morti. Moartea celor doi pare sa fie inexplicabila! FOTO

Distribuie:

Publicat:

Trei turisti din Iasi au disparut de cateva zile in munti dupa ce plecasera intr-o expeditie • Inainte de Paste, familiile celor trei au incercat sa ia legatura cu ei, insa nu au reusit • In tot acest timp, pe Facebook, femeia careia i-au disparut sotul si fiul a facut mai multe postari in care a vorbit despre incident

De cateva zile, trei barbati din Iasi au fost de negasit. Acestia au plecat inainte de Paste intr-o expeditie in masivul Fagaras. Pe data de 4 aprilie acestia au fost dati disparuti, iar de atunci autoritatile ii cauta. Octavian Sandu-Andries, in varsta de 18 ani, a plecat pe munte impreuna cu Petru Sandu-Andries si Fartais Constantin. Cei trei au lasat masina langa Manastirea Breaza si au plecat la pas catre munte.

Luni, in jurul pranzului, Amelia Sandu-Andries, sotia lui Petru si mama lui Octavian, a postat pe Facebook cateva randuri despre disparitia celor trei persoane. "De miercuri, 4.04.2018, Octavian, sotul meu, si T. sunt dati disparuti în masivul Fagaras. Ca sa nu apara speculatii de niciun fel, am optat sa va transmit informatiile oficiale de care dispun. Sunt mobilizate Politia, Jandarmeria, ISU, CJ Brasov, Salvamont Victoria, Salvamont Sibiu, pilot", a precizat pe reteaua de socializare Amelia Sandu Andries.

Tot pe Facebook, femeia, de profesie cadru didactic, a tinut sa precizeze ca nu vrea sa discute cu presa. "Comunicarea este prompta cu autoritatile. De asemeni, cu familia prietenului nostru. Joi nu a fost aparat disponibil. Vineri si sâmbata nu au fost conditii de zbor. Duminica elicopterul a survolat vaile sudice. Nu au fost vazuti", a completat femeia.

Citeste si : Mai multe persoane date disparute au fost gasite de politistii din Iasi

S-a produs o avalansa

Amelia Sandu-Andries spune ca in zona ar fi avut loc o avalansa. Echipele de cautare care s-au deplasat in zona au precizat ca sunt riscuri foarte mari. In orice moment, din cauza vremii, se pot produce avalanse.

"Un indiciu: avalansa pe Valea Vistea Mare. Acum, un elicopter survoleaza vaile nordice. Asteptam raportul. Va tin la curent. Informatiile valide sunt strict cele care vin din partea mea. NU va asumati si NU transmiteti zvonuri, pareri. Am încredere în experienta si prudenta adultilor, precum si în mentalul si rezistenta lui Octavian (18 ani). Gândul cel bun pentru voi toti", a completat femeia.

In scurt timp, in mass-media s-a raspandit cu usurinta vestea, iar ziarele si televiziunile au inceput sa relateze aceasta intamplare. Imediat, Amelia Sandu-Andries a facut cateva comentarii in mediul online despre detaliile aparute.

"Doresc sa semnalez urmatoarele inexactitati din stirea aparuta recent: alerta de la Manastirea Breaza a fost lansata în cursul zilei de miercuri, si nu de vineri, tânarul a împlinit 18 ani, nu are 17. In toate declaratiile catre autoritati am semnalat ca fiul meu, în conversatia din 1.04.2018, 12:34h, mi-a comunicat asupra conditiilor meteo dure, fara sa se «plânga». Rog foarte mult jurnalistii sa se informeze judicios de la sursele AUTORIZATE si sa aiba proprietatea termenilor. Încheiati cu apocalipsareala si fiti profesionisti!", a mai spus femeia.

Tot pe FB, aceasta a precizat ca nu vrea sa dea declaratii pentru mass-media. "Familiile dorim discretie asupra datelor. Eu, personal, nu voi da declaratii pentru mass-media. Comunicarea este corecta cu autoritatile si consider ca acestea sunt singurele abilitate sa informeze obiectiv. Multumim. Este pozitia noastra oficiala, transmisa si autoritatilor", a completat femeia.

Din cate se pare, familiile celor trei disparuti nu au depus sesizari. Surse din cadrul anchetei au precizat ca alarma a fost data de cei de la manastire, care au observat ca nu s-a mai intors nimeni dupa masina.

 

Au fost gasite doua cadavre

Aseara au aparut informatii noi despre cei trei ieseni disparuti. Mama tanarului disparut a anuntat pe Facebook ca acesta a fost gasit decedat. "Trupul lui Octavian a fost localizat din elicopter. Multumesc, copil vesel, pentru acesti 18 ani. Am fost cea mai implinita mama. Domnul sa ne lumineze sa umblam, asa, pe intuneric. Si acum, ca si la plecare, iti repet: ai grija, te iubesc. Mami", a fost mesajul postat de Amelia Sandu-Andries. Autoritatile au mai anuntat ca a mai fost gasit un cadavru, insa pana la inchiderea editiei nu s-a stabilit identitatea acestuia.

Tot aseara pe Facebook femeia a anuntat ca si sotul ei a fost gasit mort. "Petru, Octavian. Octavian, Petru. Si trupul lui a fost localizat între timp. Un om blând, care a iubit muntii si ne-a iubit pe noi. Aici am fost fericiti toti trei, la prima creasta de Fagaras a lui Octavian. Va îmbratisam, acolo unde sunteti", a scris Amelia Sandu-Andries.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img