vineri, 19 aprilie, 2024

Drama unui minor din comuna Bunesti-Averesti. Isi traieste ultimele clipe de viata intr-un spital din Iasi

Distribuie:

Publicat:

Se numeste Manole Petrica, iar pe 31 mai ar trebui sa implineasca frumoasa varsta de 17 ani, insa doar bunul Dumnezeu stie daca va reusi sa lupte cu boala pana atunci. Tanarul este domiciliat in comuna vasluiana Bunesti-Averesti, iar in aceste momente se afla internat in sectia de Ingrijiri Paleative a Spitalului de Copii “Sfanta Maria” din Iasi, fiind diagnosticat cu insuficienta cardiaca cronica si renala, ascita (ciroza hepatica) si hidrocel voluminos.
Drama juniorului Manole Petrica a inceput pe la varsta de 10 ani, cand a fost diagnosticat cu o problema la inima, a urmat tratamentul prescris, iar in 2015 a fost operat la Spitalul Clinic de Cardiologie Parhon – Iasi, unde medicii i-au montat un stimulator cardiac. In acele momente, medicii de acolo i-au dat asigurari mamei ca baiatul va fi bine. Dupa acea operatie pe cord insa, viata lui Petrica a devenit un adevarat calvar. A inceput sa se ingrase, insa nu uniform, ci doar in jurul bustului. Doctorii l-au diagnosticat atunci cu ascita. A fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, dar, satul de chinul din spitale, Petrica se cerea mereu sa mearga acasa. Era, pur si simplu, satul sa doarma pe un pat de spital, resemnandu-se efectiv cu soarta lui. In urma cu cateva zile, baiatul a fost dus de urgenta la Spitalul de Copii din Iasi si supus unei interventii chirurgicale.
Echipa bzv.ro a contactat-o pe mama baiatului, iar aceasta ne-a confirmat ca medicii sunt foarte rezervati, iar in aceste momente, fiul sau se afla in sectia de Ingrijiri Paleative, asteptandu-si cumplitul sfarsit. Conform spuselor mamei, Petrica nu prea mai mananca, are dureri groaznice, nu se poate deplasa din cauza unei greutati care-i apasa pe testicule, iar in majoritatea timpului doarme, aflandu-se sub tratamentul oferit de medici impotriva durerilor groaznice.
Singurele lucruri pe care le observa este chipul mamei, care nu s-a miscat o clipa de langa patul baiatului ei, şi aparatul de oxigen, care i-a fost adus în salon.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img