vineri, 26 aprilie, 2024

Drumul strategic Codăești-Laza-Bârlad prinde contur!

Distribuie:

Publicat:

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, însoțit de directorul Direcției de Dezvoltare și Cooperare, Emilian Agafiței, manager de proiect, și directorul adjunct al Direcției Tehnice, ing.Cătălin Toma, a vizitat șantierele deschise pentru reabilitarea și modernizarea drumului strategic Codăești-Laza-Bârlad.

La această dată, pe cele trei loturi ale drumului strategic au fost realizate o serie de lucrări.

Astfel, au fost executate lucrări de terasamente, refacere a sistemului rutier și așternere îmbrăcăminte asfaltică.

De asemenea, au fost amenajate sisteme de scurgere a apelor pluviale (șanțuri betonate), fiind realizate inclusiv lucrări de relocare a rețelelor de utilități.

Au fost construite noi poduri, iar pe diferite tronsoane au fost executate lucrări de stabilizare cu lianți hidraulici, așternere strat balast și piatră spartă, fiind pregătite mai multe sectoare de drum pentru așterne covor asfaltic.

Drumul strategic este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională” și are o valoare totală de 222.001.842 lei, inclusiv TVA.

Din valoarea totală, 213.074.058 lei este asistență financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene (UE) și a Guvernului României, iar suma de 8.927.783 lei este cofinanțarea asigurată de Consiliul Județean Vaslui.

Termenul de finalizare este data de 30 iunie 2022.

Consiliul Județean Vaslui este beneficiarul proiectului „Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”, care este implementat în parteneriat cu comunele Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești, Miclești, traversate de drumul strategic

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img