vineri, 26 aprilie, 2024

DSP VASLUI: „ IN PRIMUL RAND, ASCULTA”

Distribuie:

Publicat:

Directia de Sanatate Publica Vaslui in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui celebreaza in perioada 23 – 26 iunie 2017, Ziua Mondiala de Lupta impotriva Abuzului si Traficului Ilicit de Droguri si organizeaza Campania IEC cu sloganul “ In primul rand, ASCULTA ” si mesajul-cheie “ Sa ii asculti pe copii si tineri este primul pas pentru a-i ajuta sa creasca sanatosi si in siguranta”.

 Actiunea “In primul rand, ASCULTA” este o initiativa de crestere, pe baze stiintifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investitie efectiva in bunastarea copiilor si tinerilor, a familiilor si a comunitatilor din care fac parte acestia.

 Drogurile ilegale ameninta sanatatea si bunastarea oamenilor. La nivel mondial, 200.000 de oameni mor in fiecare an din cauza supradozelor. Drogurile nu afecteaza doar consumatorii; acestea provoaca familiilor si celor dragi, dificultati enorme si suferinta. Tulburarile cauzate de consumul de droguri submineaza relatiile cu persoanele apropiate, deterioreaza viata familiala si pot ruina oportunitatile copiilor si tinerilor de educatie si angajare. Impactul acestora se resimte in comunitati, sistemele de justitie penala si in intreaga societate.

Cu ocazia Zilei Internationale de Lupta impotriva Abuzului si Traficului Ilicit de Droguri este important sa ne amintim ca tulburarile cauzate de consumului de droguri pot fi prevenite si tratate.

Pentru marcarea acestei zile Directia de Sanatate Publica Vaslui, prin Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii, organizeaza activitati de informare – educare – constientizare a populatiei generale cu privire la efectele nocive ale consumului de substante psihoactive si alternativele pentru o viata sanatoasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img