vineri, 29 martie, 2024

DSVSA incepe controalele estivale

Distribuie:

Publicat:

Incepanad de astazi si pana la sfarsitul lunii august, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui demareaza o ampla actiune de verificare a zonelor de agrement din judet.

Se vor constitui echipe de inspectori care vor face verificari in unitatile de vanzare cu amanuntul a alimentelor.

“In aceasta perioada, inspectorii vor controla conditiile de igiena in care functioneaza unitatile de alimentatie publica (pizzeriile, cantinele, unitatile tip catering, cofetariile, patiseriile, laboratoarele de cofetarie si patiserie), pensiunile turistice, unitatile de tip hipermarket si supermarket si magazinele alimentare, precum sşi respectarea cerintelor generale de igiena a alimentelor. Se va verifica si respectarea cerintelor pentru inregistrarea sanitar-veterinara a unitatilor de vanzare cu amanuntul, eligibilitatea si trasabilitatea materiilor prime, respectarea cerintelor de igiena privind manipularea, prepararea si depozitarea alimentelor, precum si respectarea cerintelor de igiena privind expunerea si servirea alimentelor”, au declarat inspectorii DSVSA.

DSVSA isi propune sa protejeze sanatatea consumatorilor, in contextul unei afluente mari de turisti si a cresterii rulajului de marfa pentru unitatile din industria alimentara din zonele de agrement si localitatile de interes turistic.

In cazul in care vor fi identificate produse alimentare cu risc pentru sanatate, inspectorii DSVSA vor retrage de la comercializare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img