joi, 25 aprilie, 2024

DTO Rally Team înfruntă probele legendare de macadam ale Raliului Sibiului

Distribuie:

Publicat:

Trecut pe macadam la începutul lunii odată cu Raliul Moldovei, Campionatul Naţional de Raliuri se mută în acest weekend pe drumurile din Munţii Cindrel. Gazdă a numeroase curse spectaculoase, Sibiul este locul de desfăşurare a raliului cu acelaşi nume în perioada 29-31 iulie. Competiţia este celebră pentru amplasarea parcului de service în punctul zero al oraşului, cât şi pentru probele speciale dure şi spectaculoase.

Raliul Sibiului debutează cu parada maşinilor de concurs şi cu startul festiv, ambele desfăşurate în centrul istoric al cetăţii sibiene, în Piaţa Mare şi Piaţa Mică. Joi seară, fanii vor face cunoştinţă cu piloţii şi copiloţii din Campionatul Naţional de Raliuri, inclusiv cu cele trei echipaje DTO Rally care pornesc în cursa pe macadam.

După testele oficiale de vineri dimineaţă, sportivii vor parcurge două treceri pe 'Cheile Cibinului', ca mai apoi să fie programată piesa de rezistenţă a Raliului Sibiului: proba 'şanta', desfăşurată pe întuneric. Sâmbătă, echipajele vor parcurge două bucle pe probele 'Răşinari' şi 'şanta', competiţia fiind încheiată cu circuitul din cartierul ştrand din Sibiu, celebru pentru spectacolul fanilor.

Cele trei echipaje DTO Rally Team vor fi la startul Raliului Sibiului pentru spectacol şi pentru fanii sibieni, unii dintre cei mai pasionaţi din România. Cristi Dolofan şi Traian Pavel (Citroen C3 Rally2), Eugen Cărăgui şi Robert Fus (Peugeot 208 R5) şi Bogdan Năstase, alături de Delia Năstase (Mitsubishi Lancer EVO IX) vor reprezenta echipa argeşeană în duelurile de la vârful ierarhiilor.

Cristi Dolofan şi Traian Pavel se află la prima participare pe macadam în Raliul Sibiului, revenit pe această suprafaţă în 2020. Cei doi vor aborda noul raliu cu determinare datorită probelor speciale spectaculoase, pe care şi-au dorit de multe sezoane să participe. La bordul unui Citroen C3 Rally2 de ultimă generaţie, echipajul îşi propune o strategie care să le aducă o clasare în vârful clasamentului general.

'Ne bucurăm să fim la start la Sibiu. E un raliu unde mi-am dorit foarte mult să particip, iar în acest an vom putea concura pe celebrele probe de aici. Fiind un raliu nou pentru noi, vom avea parte de un proces de învăţare, dar vrem să pornim cu un ritm bun de pe prima probă şi să creştem gradual pentru a fi competitivi de la început până la final' a spus Cristi Dolofan înaintea recunoaşterilor în Raliul Sibiului 2021.

După ce s-au aflat la start în 2020, la revenirea cursei pe macadam, Eugen Cărăgui şi Robert Fus pornesc în Raliul Sibiului cu spectaculosul Peugeot 208 R5. Hotărâţi să facă spectacol pentru fanii sibieni şi să fie rapizi pe cele opt probe speciale, cei doi pornesc cu încredere în evenimentul din acest weekend.

'Ne-am simţit foarte bine la Sibiu anul trecut şi suntem bucuroşi să revenim la acest raliu. Este o cursă unde ai nevoie de o abordare inteligentă, cu secţiuni în care se poate merge maxim şi altele în care probabil vom fi nevoiţi să conservăm maşina. Startul festiv şi amplasarea service-ului în Piaţa Mare sunt două lucruri pe care le doream de multă vreme să le experimentăm, iar în cele două zile de concurs vom da totul pentru a reprezenta DTO Rally Team cu succes' a declarat Eugen Cărăgui înaintea Raliului Sibiului 2021.

După mai multe curse cu probleme tehnice, Bogdan şi Delia Năstase plănuiesc să scape de ghinioane şi să încheie cursa cu succes. Victoria în cadrul clasei 11 este obiectivul celor doi argeşeni, care-şi doresc să confirme viteza de pe probele speciale cu încă o evoluţie rapidă.

'Raliul Sibiului va fi cursa în care toate ghinioanele noastre se vor încheia. Ne dorim un parcurs curat, fără probleme, în care să menţinem viteza de la etapele anterioare. Victoria este obiectivul principal pentru noi în această cursă şi ne dorim să reprezentăm DTO Rally Team pe cea mai înaltă treaptă a podiumului clasei 11' a spus Bogdan Năstase.

În sezonul 2021, echipajele DTO Rally Team au alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Ion Moş, Grupul Fildas – Catena, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, HidroGaz şi Placări Faine Grup.

rares.fetean@gmail.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img