joi, 28 martie, 2024

După ce l-a girat în campanie, USR pune ‘tunurile’ pe Nicușor Dan: duș ‘rece’ pentru salvatorii României

Distribuie:

Publicat:

USR Bucureşti îi solicită primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să prezinte un plan pentru termoficare, pentru depăşirea actualei crize generate de creşterea preţurilor energiei şi pentru investiţii.

"USR Bucureşti nu susţine explozia preţului gigacaloriei în prag de iarnă. Primarul general nu a prezentat un plan pentru gestionarea crizei apei calde şi a căldurii în Bucureşti. Sistemul de încălzire de stat al Bucureştiului este total falit. Furnizează apă caldă şi căldură cu ţârâita, iar asta pe bani foarte mulţi, acoperiţi din subvenţii care consumă un sfert din bugetul Bucureştiului. Ţevile sunt în aşa hal de găurite încât peste 2.000 de tone de apă fierbinte sunt pompate în fiecare oră în solul Bucureştiului. Mii de bucureşteni nu au opţiunea de a se debranşa şi sunt obligaţi să suporte toate consecinţele dezastrului termoficării din Bucureşti. Nicuşor Dan, atunci când cere votul USR Bucureşti pentru creşterea preţului apei calde şi căldurii, trebuie să prezinte în faţa bucureştenilor un plan pentru termoficarea din Bucureşti: pentru depăşirea actualei crize generate de creşterea preţurilor energiei şi pentru investiţii", se arată într-un comunicat de presă remis duminică AGERPRES de USR Bucureşti.

Potrivit comunicatului, în lipsa unei strategii şi a oricărui suport din partea Guvernului, bucureştenii ar fi obligaţi să suporte "atât incompetenţa de zeci de ani a administraţiei Bucureştiului", cât şi "incapacitatea PMB de a accesa fonduri guvernamentale în această problemă".

"Este inadmisibil ca Primăria Bucureştiului să nu obţină nicio susţinere din partea Guvernului, aşa cum alte primării din ţară deja au primit. Cerem aşadar primarului general să prezinte public ce sumă a obţinut de la Guvernul PNL pentru încălzirea bucureştenilor pentru această iarnă, să îşi asume public o strategie de ieşire din această criză, din care să reiasă clar la ce preţuri se pot aştepta bucureştenii pentru apă caldă şi căldură, să îşi asume public un plan de investiţii concret, etapizat cu termene, în care să fie incluse centrale de cvartal în zonele cele mai afectate de la capătul coloanei, centrale care să fie operate în parteneriat şi cu fonduri de la primăriile de sector, să prezinte măsuri prin care persoanele vulnerabile să fie protejate de această criză a termiei, suplimentar faţă de ce oferă legea consumatorului vulnerabil", transmite USR Bucureşti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img