vineri, 19 aprilie, 2024

După ce Regina Angliei a murit, codul ei secret a ieșit la iveală! Ce făcea regina de fapt! Numai cei din jurul ei știau asta!

Distribuie:

Publicat:

Regina Angliei avea un cod secret pe care îl cunoșteau doar apropiații săi de la palat, oameni care o însoțeau la evenimente și care se ocupau de protecția suveranei. Fostul ei servitor a vorbit despre trucurile la care apela Elisabeta a II-a pentru a-și anunța intențiile.

Codul secret de pe buzele Reginei Elisabeta a II-a

S-a aflat acum că suverana care a decedat la vârsta de 96 de ani apela la câteva trucuri pentru a-i anunțat pe angajații săi ce intenții are, atunci când se afla la un eveniment. De exemplu, Regina Elisabeta a II-a își scotea rujul din geantă și se ruja fără oglindă, iar acest gest însemna clar că își dorește să plece.

„Cred că există un protocol conform căruia doamnele nu se machiază în public, dar ea își scotea rujul din geantă și se ruja, fără oglindă sau altceva. Era un semnal pentru cei din jur că nu mai vrea să rămână”, a povestit fostul servitor regal.

Ian Scott Hunter s-a aflat în preajma reginei timp de opt ani și a cunoscut-o bine pe Elisabeta a II-a, el fiind cel care a dezvăluit ”codul secret” într-un episod special din Antiques Roadshow, la bordul Royal Yacht Britannia, dedicat „sărbătoririi domniei și vieții Majestății Sale”.

Un alt semn pe care îl folosea Regina ca să dea de înțeles că vrea să încheie o discuție, de exemplu, era mutatul poșetei de pe o mână pe alta. Când făcea asta, cineva din personalul ei știa că trebuie să intervină neapărat și să oprească discuția pentru că Regina voia să se retragă.

„Dacă se afla la un eveniment și vorbea cu oamenii, dacă își schimba geanta de pe un braț pe altul, indica personalului că ar dori ca cineva să întrerupă conversația”, a dezvăluit comentatorul regal Kristen Meinzer pentru Newsweek.

Regina se folosea de poșetă ca să-și anunțe intențiile

Aceleași surse apropiate de la palat au mai dezvăluit și că atunci când se afla la un eveniment și își dorea să plece, Regina își punea poșeta pe masă, iar personalul ei știa exact că aceasta intenționează să se retragă în 5 minute.

Același mesaj îl transmitea și atunci când își rotea verigheta pe deget. Cei din jur știau că Regina vrea să părăsească locația.

Elisabeta a II-a fost regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord din 1952 până la decesul acesteia în data de 8 septembrie 2022. În locul său la tron a ajuns fiul cel mare, Prințul Charles, care a devenit Regele Charles al III-lea. Încoronarea sa va avea loc în cadrul unei ceremonii programate pentru 2023.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img