vineri, 19 aprilie, 2024

După decesul reginei Elisabeta a II-a, preţul de vânzare al câinilor Corgi atinge noi recorduri în Regatul Unit

Distribuie:

Publicat:

Câinii Corgi, patrupede de talie mică adorate de regina Elisabeta a II-a, au atins preţuri record în Regatul Unit după decesul suveranei, care a deţinut 30 de exemplare din această rasă de-a lungul vieţii sale, informează AFP.

"Preţurile cerute de crescătorii de Corgi înregistraţi au atins astăzi un nou vârf", a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Pets4Homes, un site dedicat vânzării de animale de companie în Regatul Unit, potrivit Agerpres.

Preţul mediu "s-a dublat" în ultimele trei zile, potrivit aceleiaşi surse. "În cele mai recente anunţuri de mică publicitate, preţurile pentru anumiţi câini Corgi au depăşit pentru prima dată pragul de 2.500 de lire sterline" (2.780 de euro).

Site-ul menţionat înregistrează "un număr de căutări zilnice despre Corgi de 10 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a săptămânii trecute", a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Acest fenomen reprezintă o creştere – a cererii şi a preţurilor – care a depăşit creşterea înregistrată în prima perioadă de lockdown a pandemiei de coronavirus, ce a reprezentat vârful vânzărilor de animale domestice.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img