vineri, 29 martie, 2024

Dupa ce a lovit si a “machiat” o fetita de gradinita, educatoarea scapa doar cu un avertisment

Distribuie:

Publicat:

Educatoarea de la Gradinita Nr.9 din Vaslui, acuzata cum ca ar fi lovit si zgaraiat o fetita de doar patru ani si apoi i-ar fi mascat rana cu fond de ten, “scapa” doar cu un avertisment.

Comisia de disciplina care a anchetat-o pe educatoare, o gaseste doar partial vinovata pe aceasta dar nicidecum pentru lovituri ci pentru ca a recurs la trucuri de machiaj pentru a-i ascunde urmarile.

„In mod normal, conform procedurilor, educatoarea trebuia sa informeze conducerea gradinitei si sa anunte parintii fetitei, nicidecum sa ascunda acea rana. Acesta este si motivul pentru care s-a facut propunerea sanctionarii cadrului didactic, masura urmand a fi aplicata de catre Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant. Doamna educatoare este la prima abatere si de aceea i s-a aplicat, procedural, prima sanctiune prevazuta de Regulamentul Scolar”, a declarat inspectorul pe invatamant prescolar din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Zoe Popescu.

Reamintim faptul ca educatoarea a spus in apararea sa ca, de fapt, fetita ar fi fost lovita de un coleg de grupa iar ea ar fi intervenit pentru a aplana conflictul, ar fi pus degetul pe zgaraietura de langa ochi si atunci fetita ar fi acuzat dureri.

Cercetarile au fost declansate in urma reclamatiei facuta de catre mama fetitei, prescolar in grupa mijlocie.
Sanctiunea vine aplicata odata cu finalizarea anchetei demarata si de politie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img