vineri, 29 martie, 2024

Dupa Franta si Germania, si Italia suspenda utilizarea vaccinului de la AstraZeneca

Distribuie:

Publicat:

Agenţia italiană a medicamentului, AIFA, 'a decis, cu titlu de precauţie şi în mod temporar, în aşteptarea unei decizii a EMA', Agenţia Europeană a Medicamentului, 'să interzică utilizarea vaccinului de la AstraZeneca pe tot teritoriul naţional', transmite France Presse, citând un comunicat al AIFA, anun'[ AGERPRES.

Anterior, procurorii din regiunea italiană Piemont (nord) au anunţat că au dispus sechestrarea unui lot de 393.600 de doze de vaccin de la AstraZeneca, în urma decesului unui bărbat căruia i-a fost administrată o doză din acest lot.

Autorităţile regionale din Piemont au suspendat duminică utilizarea lotului cu indicativul ABV5811, după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani, s-a simţit rău şi a decedat în circumstanţe încă neelucidate.

Magistraţii din Sicilia ordonaseră sechestrarea unui alt lot de la AstraZeneca săptămâna trecută, după moartea subită a doi bărbaţi care fuseseră vaccinaţi recent.

Guvernul italian afirmase că nu exista dovada vreunei legături între aceste decese şi vaccinuri şi permisese ca administrarea serului de la AstraZeneca să continue.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img