joi, 25 aprilie, 2024

Dupa inregistrarile cu Kovesi in care ii cere unui procuror sa “decapeze” un dosar ca sa ajunga la premier, DNA decide: “Dosar penal pentru folosirea informatiilor nedestinate publicului”

Distribuie:

Publicat:

DNA anunta ca a fost deschis dosar penal pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Sesizarea, pe motiv ca sedintele cu procurorii din sectii nu sunt publice.

Codruta Kovesi apare intr-o inregistrare audio, difuzata de Romania TV, in cadrul unei sedinte cu procurorii din subordine, in care ii spune lui Jean Uncheselu ca isi doreste sa “decapeze” institutional dosarul cu casele si sa ajunga la premier.

“Uncheselu, stiti ce-mi doresc: sa decapati institutional in dosarul ala cu casele si sa ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Si-am avut o discutie la Cheile Gradistei si tot nu am auzit ce s-a intamplat. Poate asa, ca suntem toti, ne lamurim ce s-a intamplat. Doamne, m-am uitat si eu pe datele statistice unde parca toata lumea ne banuia de dimineata pana seara si am facut asa un pic o… /nu se intelege/ DNA-u asa, adica anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane invinuite la 270. Adica e o discrepanta foarte mare. Posturi in plus avem, politisti in plus avem, specialisti in plus avem, dosare avem. (..) M-am uitat pe situatiile astea si unele sunt ingrijoratoare. Sunt dosare de 6-7 ani, cu urmarirea penala inceputa si nesolutionata (..) Ma ingrijoreaza de ce nu ii inhatam”, ar spune Kovesi in inregistrarea difuzata de Romania Tv.

“Inregistrarea contine fragmente care au fost rostite de procurorul sef in mod public ori la sedintele de lucru cu procurorii unei sectii operative. Intre fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme”, este replica DNA.

Ministrul Justitiei a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara.

“Maine dimineata voi sesiza inspectia judiciara in legatura cu afirmatiile aparute in spatiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu”, a scris Toader pe Facebook.

“In primul rand, nu comentam direct inregistrarea, nu stim daca ea este sau nu autentica. Vreau doar sa demontez orice incercare de a lega numele premierului Grindeanu de acest dosar. In vremea in care a fost viceprimar, Sorin Grindeanu s-a ocupat de directia Tehnica, avand atributii in domeniul infrastructura, energie sau transport in comun. Directia Patrimoniu nu era in subordinea domnului Grindeanu”, a declarat Alina Petrescu, purtator de cuvant al Guvernului, pentru Mediafax. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img