vineri, 19 aprilie, 2024

Dupa spital, militarii huseni au trecut la dezinfectarea cailor rutiere din Suceava – FOTO

Distribuie:

Publicat:

La SJU Suceava in doar 4 zile, militarii Batalionului 202 Aparare CBRN (Interventie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman” Husi, au dezinfectat spatiile de circulatie, au instituit noi circuite epidemiologice, au instruit personalul privind purtarea echipamentelor de protectie si s-au luat masuri pentru asigurarea materialelor sanitare si a medicamentelor necesare.

Incepand cu noaptea de marti spre miercuri, 8 aprilie, chimistii Batalionului 202 Aparare CBRN (Interventie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman", Husi  – au inceput actiunile pentru dezinfectia cailor rutiere din Suceava.

Reamintim faptul ca din 3 aprilie, militarii Batalionului 202 Aparare CBRN (Interventie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman", Husi din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica", au derulat actiuni pentru decontaminarea si dezinfectarea cailor rutiere si a spatiilor exterioare din curtea Spitalului Judetean de Urgenta din municipiul Suceava. Misiunea lor, incepand cu noaptea de 7/8 aprilie, s-a extins si in alte zone din municipiul Suceava.
***
Un detasament constituit din peste 70 de militari din Batalionul 202 Aparare CBRN opereaza 11 autospeciale de decontaminare a terenului (zece autospeciale) si personalului (o autospeciala) care utilizeaza o solutie de dezinfectare pe baza de hipoclorit de sodiu. Sarcinile de dezinfectare necesita luarea unor masuri de precautie privind accesul persoanelor in zonele dezinfectate pentru o perioada de timp de pana la doua ore, masuri stabilite si implementate de autoritatile locale sucevene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img