joi, 28 martie, 2024

E momentul perfect pentru gemoterapie

Distribuie:

Publicat:

Ca in fiecare primavara natura reinvie la viata. Florile, copacii si alte plante incep sa se dezvolte prin aparitia mugurilor. Datorita proprietatilor terapeutice superioare pe care le poseda mugurii comparativ cu alte parti ale plantelor s-a dezvoltat o noua terapie: gemoterapia. Mugurii plantelor au un continut ridicat de elemente active – minerale, vitamine, oligoelemente – ceea ce face ca acestia sa fie prelucrati in scop terapeutic. Muguri de flori, ramuri tinere, boboci, scoarta interna a radacinilor, seva, semintele, toate aceste parti tinere ale plantelor sunt folosite pentru a trata afectiuni digestive, renale, cardiovasculare, cerebrale, pulmonare, genitale, cutanate etc.

Astfel, acesti embrioni recoltati sunt supusi procesului de extractie, dupa care sunt macerati intr-un amestec de apa, alcool si glicerina. In urma acestei proceduri se fabrica diferite solutii in care sunt concentrate principiile active ale plantelor. Spre exemplu, mugurii de brad sunt eficienti pentru a calma tusea, fructele de coacaz sunt benefice pentru energie, iar paducelul pentru afectiuni cardiovasculare.

Extractele gemoterapice au un continut bogat in factori de crestere, enzime, proteine, aminoacizi, vitamine si saruri minerale, mult mai mare decat al partilor adulte ale plantei. Nu prezinta toxicitate intrinseca si extrinseca si pot fi prescrise la copii, batrani si femei insarcinate. Nu au reactii adverse si contraindicatii (exceptie sunt cateva atentionari: pentru extractele gemoterapice din arin alb si arin negru, cu efect galactofug, extractele cu efect tonic asupra sistemului nervos, care nu trebuie administrate decat in prima parte a zilei, etc. ). Sunt usor de administrat, individualizand doza in picaturi sau ml, in functie de varsta. O astfel de cura nu trebuie urmata mai mult de 15 zile, dupa care se face o pauza de o saptamana. Tratamentul poate fi reluat in cazul in care afectiunea nu a fost vindecata, urmat, bineinteles, iar de o perioada de pauza. Altfel, organismul se va obisnui cu actiunea extractelor gemoterapiei si nu va mai reactiona pozitiv sau dimpotriva va acutiza simptomele afectiunii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img