miercuri, 24 aprilie, 2024

E oficial! Minivacanta de patru zile pentru romani

Distribuie:

Publicat:

Vesti de ultim moment pentru bugetari! Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 12 martie, legea prin care Vinerea Mare devine zi libera. Seful statului a semnat decretul pentru modificarea Codului Muncii, astfel ca angajatii din sistemul bugetar vor avea o mini-vacanta de 4 zile cu ocazia Pastelui.

Iohannis a promulgat si legea care reglementeaza organizarea si functionarea sistemului national de probatiune la nivel central si la nivelul structurilor teritoriale, precum si activitatea desfasurata de acesta.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 12 martie a.c., urmatoarele decrete:

Decret privind promulgarea Legii pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii;
Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 252/2013 privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune.", potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

CITESTE SI: Tinerii romani vor primi bilete de tren gratuite ca sa calatoreasca in Europa

Intre 20.000 si 30.000 de tineri din Uniunea Europeana vor primi un bilet de tren gratuit, in ziua in care implinesc 18 ani, pentru a calatori timp de o luna in 30 de tari europene.

Comisia Europeana face primii pasi spre implementarea programului si intentioneaza sa aloce 12 milioane de euro, de care vor putea beneficia inclusiv tinerii romani, potrivit Euronews.

„Educatia nu este doar ceea ce invatam in sala de clasa, dar si ceea ce descoperim despre culturile si traditiile celorlalte tari”, a declarat Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educatie, Cultura, Tineret si Sport.

Comisia urmeaza sa definitiveze si modalitatea prin care tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul de tren Interrail, in valoare de pana la 510 euro. Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri sa isi largeasca orizonturile si sa capete o idee mai clara despre traditiile, cultura si obiceiurile altor state, potrivit Digi24.

Cu ajutorul biletului oferit de Uniunea Europeana, tinerii vor putea calatori timp de o luna prin Europa, iar biletul este valabil inclusiv pentru modalitati alternative de transport, precum ferryboat-ul sau autobuzele din Estonia, Letonia, Lituania, Malta sau Cipru.

Primii beneficiari ai programului vor putea calatori cu biletul Interrail gratuit chiar din aceasta vara. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img