joi, 28 martie, 2024

E-on Moldova face apel la huseni

Distribuie:

Publicat:

Primaria Municipiului Husi face un apel din partea furnizorului de energie electrica E-on Moldova catre toti cetatenii sa raspunda pozitiv la accesul in vederea taierii vegetatiei crescute in zona de protectie si siguranta a retelelor electrice de joasa tensiune.

“In urma analizelor efectuate de E-ON Distributie Romania, s-a constatat ca un numar mare de intreruperi in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor este datorat vegetatiei crescute in zona de protectie si de siguranta a retelelor electrice de distributie de joasa tensiune. Interventiile personalului E-ON Distributie Romania pentru remedierea defectelor si restabilirea alimentarii cu energie electrica sunt ingreunate atat de prezenta vegetatiei in retelele electrice, cat si de atitudinea proprietarilor care se opun lucrarilor de toaletare/taiere a vegetatiei. Un alt pericol major este acela al producerii de accidente prin electrocutarea persoanelor si animalelor in cazul ruperii conductoarelor datorita vegetatiei si riscul electrocutarii copiilor care se pot urca in pomii aflati in zona de protectie si siguranta a liniilor electrice. Intreaga responsabilitate privind producerea unor astfel de evenimente este a persoanelor/proprietarilor care impiedica realizarea lucrarilor de toaletare/taiere a vegetatiei”, se arata in comunicatul furnizorului de energie electrica.

Legea spune ca cei care se opun unor astfel de lucrari risca amenzi de cateva mii de lei. In cazul persoanelor fizice, amenda este cuprinsa intre 1.000-2.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, intre 8.000-40.000 de lei.

Vezi toate detaliile AICI(click)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img