vineri, 19 aprilie, 2024

Ecaterina Andronescu, in lacrimi la TV: “Mi-e foarte greu ca m-ati pus sa vorbesc despre…”

Distribuie:

Publicat:

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, referitor la faptul ca acuzatiile din dosarele Microsoft au fost clasate, ca vrea sa uite acea perioada, deoarece era „penal” si nu stia de ce, adaugand ca sustinerea colegilor sai a tinut-o la suprafata.

"Mi-e foarte greu ca m-ati pus sa vorbesc despre perioada aceea pe care as vrea sa o uit, realmente. Si as vrea sa o uit pentru ca eram penal si nu stiam de ce, ca eu n-am luat un creion de la cineva vreodata in viata mea. Nu va spun prin ce a trecut familia mea care trebuia sa fie parte din toata povestea aceasta si, din fericire pentru mine, si n-am cum sa uit asta niciodata, am avut o sustinere in universitate extraordinara. Colegii langa care muncesc de atatia ani ma cunosteau, fusesem rector opt ani de zile, fusesem decan 12 ani de zile, n-ai cum sa nu cunosti un om, profesor, atatia ani, ma cunosteau si n-au crezut nicio clipa, pentru ca asta m-ar fi durut cel mai rau. Erau oamenii care contau enorm pentru mine si, din fericire, am avut acest suport care poate ca a fost cel m-a tinut, intr-un fel, la suprafata", a declarat Andronescu, plangand, la Romania TV.

Aceasta a precizat ca modul in care se prezinta lucrurile este incorect, deoarece nu a fost ministru in perioada in care au fost cumparate licentele.

"Sunt revoltata pentru modul in care, daca asa se prezinta, acesta este absolut incorect. Din start, vreau sa va spun, in referatul prin care mi s-a ridicat imunitatea parlamentara, pentru ca fusesem ministru in perioada aceea, scria un lucru care pe mine m-a socat: ca am fost ministru intre 2008 si 2012. Ori eu am fost ministru noua luni, in Guvernul cu PDL, 2008-2009, pana in 30 septembrie, si in 2012 – sase luni. Licentele nu s-au cumparat in perioada in care eu am fost ministru, s-au cumparat in 2004 – nu eram ministru, in 200, decembrie, nu eram ministru, in 2011 – nu eram ministru. Deci, din start, pe mine chestiunea asta m-a socat, efectiv, si sigur ca n-am cum sa uit niciodata", a sustinut Andronescu.

 De asemenea, fostul ministru a adaugat ca a fost chemata de catre procuror la DNA, unde i-a atras atentia ca licentele nu s-au cumparat cat timp a fost ministru.

"Am iesit atunci, dupa cum stiti, pentru ca eu n-am dat nicio declaratie, va rog sa ma credeti. M-a invitat o data, acolo, doamna procuror si am atras atentia asupra acestei chestiuni si, evident, asupra faptului ca am fost ministru cat am fost si atunci nu s-au cumparat licente. Si in plus, am spus asta colegilor din Comisia juridica din Senat, am spus asta de la tribuna Parlamentului, dar directiva era directiva, n-a contat si lucrurile au mers mai departe", a spus Ecaterina Andronescu.

Intrebata daca este constienta ca, daca nu era parlamentar la momentul acela, ar fi fost arestata, senatorul PSD a raspuns ca nu excludea aceasta situatie.

"Nu exclud, pentru ca daca ne uitam in istorie, multe capete au cazut sub ghilotina nevinovate si lucrul acesta s-a intamplat in istorie. (…) As vrea sa nu-mi mai reamintesc, pentru ca de cate ori sunt pusa in situatia sa vorbesc despre aceste lucruri, mi-aduc aminte cum am iesit de la institutia numita DNA, erau 20 de televiziuni si, pentru toate, eu eram penal. Eu, care inca o data va spun, o data n-am luat un creion de la cineva”, a subliniat Andronescu.

DNA a anuntat stadiul dosarelor Microsoft, mentionand ca acuzatiile fata de fostii ministri Ecaterina Andronescu, Mihai Tanasescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Serban Mihailescu au fost clasate.

"La data de 08 ianuarie 2018, fata de Andronescu Ecaterina, ministrul Educatiei si Cercetarii in perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009; ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii in perioada 2008-2012, Tanasescu Mihai-Nicolae, ministru al Finantelor Publice in perioada 2000 -2004 si Mihailescu Petru Serban, ministru coordonator al SGG in perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, s-a dispus solutia clasarii conform art. 16 alin. 1 lit. f din Codul de Procedura Penala, intrucat in cazul infractiunilor retinute in sarcina lor (constand in initierea, avizarea cu nerespectarea prevederilor legale a unor hotarari de guvern, in perioada 2000- 2004, prin care erau favorizate anumite firme in contextul mentionat mai sus) s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale", a transmis DNA, printr-un comunicat de presa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img