vineri, 29 martie, 2024

ECDC, agentia europeana insarcinata cu epidemiile, lanseaza un instrument de monitorizare a vaccinarilor impotriva COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a lansat luni un instrument care permite monitorizarea vaccinărilor împotriva COVID-19 pe teritoriul Europei, oferind o imagine de ansamblu asupra evoluţiei campaniilor de vaccinare din fiecare ţară, informează AFP.

ECDC, care grupează cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, dar şi Liechtenstein, Norvegia şi Islanda, a publicat în timpul dimineţii pe pagina sa de internet o primă serie de date, care nu sunt deocamdată complete, potrivit agerpres.ro.

Statele membre trebuie să comunice cifrele naţionale de două ori pe săptămână, însă unele state, printre care şi Franţa, nu au furnizat încă date naţionale.

''În această primă fază a campaniilor de vaccinare, monitorizarea numărului de doze distribuite statelor şi a dozelor primite de indivizi oferă indicaţii utile asupra progresului utilizării vaccinurilor şi a evoluţiei campaniilor de vaccinare'', a explicat ECDC într-un comunicat.

''Va furniza totodată nişte prime estimări asupra utilizării vaccinurilor la prima şi cea de-a doua doză pentru fiecare populaţie vizată de recomandările pentru vaccinare la nivel naţional'', a indicat totodată centrul.

Potrivit datelor colectate de agenţie şi disponibile în acest moment, 8,23 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în statele membre – cu toate că acest număr ar putea fi în realitate mult mai ridicat, a avertizat centrul.

Potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza unor surse oficiale la ora 16:00 GMT, cel puţin 12,6 milioane de doze au fost administrate unui număr de 10,5 milioane de persoane doar în Uniunea Europeană (2,3% dintre locuitori).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img