vineri, 29 martie, 2024

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare, favorita la castigarea EHF European League

Distribuie:

Publicat:

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare e considerată favorită la câștigarea EHF European League chiar de specialiștii forului european organizator, potrivit Mediafax.

O analiză publicată recent pe eurohandball.com, site-ul oficial al Federației Europene de Handbal, trece în revistă echipele calificate în faza grupelor, estimând șansele celor mai bine cotate.

Din cele 16 echipe calificate în această fază a EHF European League, patru sunt din Rusia, trei din Franța, două din România și Ungaria, și câte una din Polonia, Turcia, Norvegia, Danemarca și Germania.

Conform analizei publicate de eurohandball.com există trei favorite certe la câștigarea titlului. Acestea sunt Herning-Ikast Handbold (Danemarca), Astrakhanochka (Rusia) și CS Minaur Baia Mare (România).

Analiza celor de la EHF merge chiar mai departe, alcătuind un top al primelor 8 echipe, top în care Minaur Baia Mare ocupă primul loc.

Baia Mare revine în cupele europene după o absență de aproape 5 ani.

În sezonul 2015-2016 HCM Baia Mare a jucat în optimile de finală ale Champions League, însă la finele anului echipa a fost desființată, din cauza unui management defectuos, care a creat clubului datori de ordinul milioanelor de euro.

Anul acesta, Minaur Baia Mare, având la conducere vechea gardă a fostului HCM, a alcătuit o echipă cu jucătoare de valoare, atât din țară, cât și din străinătate și și-a depus candidatura pentru un loc pe podiumul Ligii Florilor, la luptă cu SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img