vineri, 19 aprilie, 2024

Echipele de intervenţie acţionează pentru recuperarea cadavrelor persoanelor decedate în accidentul de avion

Distribuie:

Publicat:

Echipele de salvare au acţionat pe parcursul întregii nopţi de duminică spre luni pentru recuperarea cadavrelor persoanelor decedate în urmă prăbuşirii unui avion de pasageri al companiei Saratov Airlines la sud-est de Moscova, accident soldat cu moartea tuturor celor 71 de pasageri şi membri ai echipajului, a relatat la primele ore ale dimineţii de luni agenţia de ştiri TASS, citată de dpa.

Fragmente ale avionului de pasageri An-18, precum şi mai multe cadavre au fost găsite în apropierea satului Stepanovskoie, în districtul Ramenski din regiunea Moscova, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Avionul se îndrepta spre oraşul Orsk, din apropierea graniţei cu Kazahstanul, şi s-a prăbuşit după decolarea, duminică, de pe Aeroportul Domodedovo din Moscova, a spus pentru TASS o sursă din cadrul serviciilor de intervenţie. Conform Agenţiei de Transport Aerian din Rusia, avionul a dispărut de pe radare la doar câteva minute după decolare.

Şaizeci şi cinci de pasageri şi şase membri ai echipajului se aflau la bordul avionului la momentul prăbuşirii. Nu există supravieţuitori.

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a dispus desfăşurarea unei anchete de către o comisie specială creată de guvern.

Trei persoane care nu erau cetăţeni ruşi şi trei copii se numără printre victime, a spus un reprezentant al operaţiunii de căutare.

Primarul din Orsk, Andrei Odinţov, a declarat pentru TASS că luni a fost decretată zi de doliu naţional în regiunea Orenburg, unde este situat acest oraş.

Conform serviciilor de urgenţă, cauzele posibile ale prăbuşirii sunt o eroare de pilotare, condiţiile meteo nefavorabile sau o problemă tehnică. Însă oficialii ruşi nu au făcut încă niciun comentariu privind cauza exactă a accidentului.

Saratov Airlines a cumpărat avionul, care avea o vechime de opt ani, de la compania aeriană Rossiya în 2017, conform TASS.

Accidentele de avion nu sunt o raritate în Rusia. Din 2010, peste 240 de persoane au murit în cel puţin patru accidente majore în care au fost implicate avioane de pasageri. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img