vineri, 29 martie, 2024

Edilul razboinic de la Dranceni a pierdut fotoliul de primar. Mana sa dreapta a preluat functia

Distribuie:

Publicat:

Gelu Pecheanu, primarul comunei vasluiene a fost demis prin ordinul prefectului judetului Vaslui. Aceasta actiune vine in urma unui proces pierdut de edil cu Agentia Nationala de Integritate (ANI). Primarul care pastoreste comuna Dranceni din anul 2008 a fost acuzat ca si-a incheiat un contract de concesiune cu Pecheanu Bogdan Victor Lucian –(fiul sau). Acesta din urma ar fi primit printr-o hotarare de Consiliu Local o concesiune pe o suprafata de pasune de 75, 22 ha, cu 25 de lei hectarul anual. Pentru terenul respectiv, fiul primarului a primit de la APIA subventii in valoare de 94.000 lei.

“Acestea sunt situatii in care evident ca trebuie sa luam masurii conform legii, insa nu sunt deloc placute indiferent pentru cine trebuie sa aplici astfel de sanctiuni. Primarii sunt liderii unor comunitati, trimisi pe acele functii de catre majoritatea voturilor cetatenilor din comunitatile din care provin, astfel intreaga comunitate bazandu-se pe calitatile lor. Nu e deloc placut sa eliberezi un document care duce la demiterea unui ales local, insa, in calitate de prefect reprezint trimisul guvernului in teritoriul cu scopul, mai ales, de a supraveghea conduita legala a administratiei publice. Drept pentru care ordinul prefectului de eliberare din functie a unui primar, conform legii, este imperios necesar sa fie emis. “declara prefectul Eduard Popica pentru bzv.ro

Primarul vasluian este unul dintre cei mai vocali si curajosi edili ai judetului Vaslui. Niciodata nu s-a ferit sa-si spuna of-ul și sa traga la raspundere conducerea tarii. A migrat pentru binele comunitatii de la PDL, ajungand pana la ceea ce in urma numea “Dragonul Rosu” PSD. A fost un primar jucator si va ramane la fel, cel putin din spusele sale. In locul sau ramane primar interimar Cornel Stoica, mana dreapta a fostului primar. Deoarece locuieste in localitatea Rasesti, oamenii din zona zambesc increzatori traind cu speranta ca intr-un final se va pune accent si pe localitatea lor.

 Cu toate ca un an de zile se va odihni si isi va linisti gandurile, edilul anunta ca nu a primit interdictia de a candida la urmatoarele alegeri si ca va mistui efectiv contracandidatul. In trecut, primarul Pecheanu afirma ca va pleca din fruntea primariei Dranceni doar dupa ce va vedea “Baile de la Ghermanesti “refacute, loc pe care l-a si pastorit in trecut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img