vineri, 29 martie, 2024

Efecte ale consumului regulat de castaveti

Distribuie:

Publicat:

Utilitatea castravetilor in viata noastra nu poate fi contestata. Cu greu gasim ceva la care sa nu-i putem folosi. Ei pot fi folositi fara nici un risc atat in dietele de detoxifiere, cele restrictive, dar si intr-un regim alimentar sanatos. In plus, medicii ii recomanda pentru ca trateaza si previn cele mai comune afectiuni ale societatii moderne. Cu toate ca sunt foarte multe motive ca sa consumi castravetii, noi ne-am axat pe un top de 20 de calitati dupa cum se poate observa:
 
1.Au putine calorii si anume 40-50. Asta inseamna ca ii putem consuma in ce cantitate dorim si la orice ora.
 
2.Nu-ti vor pica niciodata greu la stomac spre deosebire de alte legume si asta pentru ca iti dau imediat senzatia de prosmetime gratie continutului mare de apa. Castravetii contin peste 85% apa.
 
3.Contin aproape toti nutrientii necesari organismului, anume vitamine, minerale, antioxidanti puternici gratie culorii puternice de verde, proteine vegetale, fibre, fitonutrienti si enzime. Spre deosebire de alte legume iese in evidenta printr-un aport mare de calciu, magneziu, vitamina A, vitamina C, fibre, potasiu si antioxidantii cucurbitacina si acid cafeic.
  
4.O mare parte din nutrienti se gasesc in coaja castravetilor, dar din pacate cele mai multe persoane tind sa o indeparteze. Pentru a-ti trata carentele nutritionale trebuie sa ii consumi cu tot cu coaja si in stare proaspata si cruda.
 
5.Sunt ideali in curele de slabire, dar si in cele echilibrate. Daca consumi numai salate de castraveti vei slabi aproape 1 kilogram pe zi, dar daca ai un regim alimentar echilibrat si variat, poti slabi pe saptamana si 3-4 kilograme fara efort.
 
6.Sunt perfecti pentru hidratare si stabilirea nivelului electrolitic din organism, dar trebuie sa-i consumi cruzi.
 
7.Imbunatatesc digestia si iti rezolva problemele digestive ca balonarea, constipatia, arsurile gastrice si flatulenta gratie aportului mare de fibre. O digestie mai alerta inseamna si un metabolism mai accelerat, favorabil slabirii sanatoase.
 
8.Au efect diuretic, deci te ajuta sa-ti cureti tractul urinar, intestinele si vei scapa de retentia de apa si celulita.

9.Curata intreg organismul de toxine si grasimi si va fi usor sa-ti reglezi nivelul colesterolului. Putini sunt cei care stiu ca un colesterol rau este responsabil pentru aparitia afectiunilor cardiovasculare.
 
10.Nu exista cura completa de detoxifiere fara castraveti. Ei nu curata doar colonul de toxine, ci si alte organe interne. Vei contribui la regenerarea ficatului, a pancreasului si la curatarea rinichilor, dra vei reusi sa-ti cureti si vasele de sange. Iata cum se face detoxul!
 
11.Te ajuta sa scapi nu doar de grasimea subcutanata, ci si de cea viscerala. Este acea grasime ce se depune in jurul organelor interne, dar si in interiorul lor.
 
12.Te ajuta sa-ti reglezi tensiunea arteriala si asta gratie potasiului, magneziului si fibrelor alimentare.
 
13.Fortifica sistemul imunitar gratie vitaminelor, mineraleor si antioxindatilor puternici. Vei lupta mult mai usor cu virusurile si bacteriile. Au acelasi efect atat daca ii consumi cruzi cat si murati. Prin murare chiar vei beneficia si de probiotice, care iti vor regla flora intestinala. Putini stiu ca sistemul imunitar se afla chiar in cadrul sistemului digestiv. Cu cat avem mai multa grija de digestie cu atat mai mult vom avea o imunitate de fier.
 
14.Salatele din castraveti cruzi, zeama de lamaie, patrunjel si seminte de in macinate sunt ideale pentru regenerarea ficatului. 
  
15.Scad riscul de a face cancer si asta pentru ca antioxidantii din ei trateaza inflamatiile din corp si distrug celulele canceroase.
 
16.Te ajuta sa tii sub control pofta excesiva de mancare si asta pentru ca regleaza nivelul zaharului din sange. Vei putea preveni chiar si diabetul.
  
17.Castravetii amari te ajuta sa combati durerile musculare si spasmele.
 
18.Imbunatatesc aspectul pielii si al parului gratie nutrientilor pretiosi.
 
19.Te ajuta sa previi vergeturile gratie aportului de vitamina A.
  
20.Sunt buni la mahmureala atat cruzi cat si murati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img