marți, 23 aprilie, 2024

Efectul extraordinar al uleiului de pește: Cum acționează asupra creierului

Distribuie:

Publicat:

Uleiul de peste, care este disponibil sub forma unor suplimente nutritive, este considerat una dintre cele mai bune optiuni care stimuleaza buna functionare a creierului.

Suplimentele ce contin ulei de peste sunt o sursa bogata de EPA (acid eicosapentanoic) si de DHA (acid docosahexanoic), doua tipuri de Omega 3. Acesti acizi grasi, potrivit cercetarilor, au fost asociati cu multe beneficii, inclusiv cu imbunatatirea sanatatii creierului.

Rolul DHA

DHA indeplineste un rol vital in mentinerea structurii si functionarii creierului, iar acest acid gras este raspunzator pentru aproape 25% din grasimea totala din creier si pentru aproape 90% din acizii grasi Omega 3 care se gasesc in neuroni (celulele nervoase).

Creierul uman este reprezentat in proportie de aproape 60% de grasimi. Oamenii de stiinta au descoperit ca acizii grasi sunt printre cele mai importante molecule care determina integritatea creierului si capacitatea lui de a functiona. Studiile au aratat ca exista o legatura intre aportul dezechilibrat de acizi grasi esentiali din alimentatie si o performanta scazuta a creierului si anumite afectiuni.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img