sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Șeful ANAF anunță cum se vor desfășura controalele la persoanele fizice: Vor fi formulare care seamănă cu cele de avere și interese

Distribuie:

Publicat:

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a declarat, vineri seară, că cea mai mare sumă investigată la o persoană fizică dintre cele care vor fi controlate de la 1 iulie este de 4 milioane de euro. Întrebat dacă printre persoanele vizate se numără şi bugetari, Heiuş a explicat că evită astfel de analize, potrivit News.ro.

Lucian Heiuş a declarat, vineri seară, la Digi24 că procedurile de control ale ANAF nu sunt complicate. Întrebat dacă cei patru milioane de euro investigaţi de inspectorii fiscali erau ascunşi în paradisuri fiscale, Heiuş a explicat că aceşti bani au fost uşor de identificat prin mecanisme simple.

”Noi vorbim doar strict ce am putut să identificăm la vedere cumva, sigur. Când vom face cercetări mai amănunţit, e posibil să ajungem chiar mai departe. Nu vă spuneam că avem posibilitatea să verificăm chiar conturi din alte state. Nu am ajuns acolo, pentru că sunt, din păcate, foarte mulţi la care identificăm doar prin aceste mecanisme simple, clare şi care sunt la dispoziţia noastră foarte facil. Da, este o diferenţă de 4 milioane de euro, procedura de control nu este foarte complicată”, a declarat Heiuş.

Lucian Heiuş a explicat cum se vor desfăşura controalele la persoanele fizice vizate.

Va primi un aviz în care va fi înştiinţat că va urma să fie verificată situaţia fiscală personală.

Există de un termen de 60 de zile în care trebuie să depună o declaraţie de patrimoniu şi de venit.

Poate să mai ceară o amânare cu 30 de zile până va depune această declaraţie care este un formular tipizat (formularul seamănă foarte mult cu declaraţiile de avere şi de interese pe care le depun bugetarii. De asemenea, cel controlat poate să pregătească alte înscrisuri şi alte documente prin care să justifice sumele respective, de unde le-a obţinut ce este cu ele.)

Începe apoi verificarea propriu-zisă care este o activitate pe care noi o facem cumva colaborând foarte de aproape cu persoana respectivă.

Este invitat la ANAF, i se dă posibilitatea controlul să aibă loc la sediul ANAF-ului sau la domiciliul lui, unde decide.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img