vineri, 19 aprilie, 2024

Elevii vor purta măști în clase din septembrie? Anunțul făcut de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila

Distribuie:

Publicat:

Vor purta sau nu elevii măști de protecție împotriva virusului COVID-19 din septembrie? Ce anunț a făcut ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Recomandarea vine în contextul noului val de coronavirus.

Ministrul Sănătății a anunțat dacă elevii vor purta sau nu măști de protecție împotriva virusului COVID-19 din luna septembrie. Ce le recomandă Alexandru Rafila copiiilor în contextul noului val de coronavirus.

Elevii vor purta măști în clase?

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că trebuie să se țină cont în continuare de igiena grupurilor santiare, iar totodată să existe dezinfectați, care ar reprezenta cea mai bună soluție în momentul de față pentru ca situația să rămână sub control.

Acesta a ținut să precizeze că elevii nu vor fi nevoiți să poarte masca de protecție în timpul orelor de sport. Cu toate astea, ministrul Sănătății recomanda purtarea măștii în mijloacele de transport în comun, mai ales pentru că oamenii vin din vacanțe unde au stat în aglomerație și unde au interacționat cu multe persoane, potrivit observatornews.ro

O nouă variantă de vaccin împotriva COVID-19

Deși restricțiile au fost ridicate în țara noastră, tot mai multe persoane se infectează cu virusul COVID-19. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că din toamnă s-ar putea ca România să intre într-un nou val de coronavirus.

Ministrul Sănătății a declarat, recent, că țara noastră ar urma să primească o nouă variantă de vaccin împotriva virusului COVID-19, care va fi adaptată la tulpinile mai contagioase. A patra doză de imunizare ar putea fi introdusă din luna octombrie a acestui an.

Momentan, Alexandru Rafila doar le recomandă oamenilor să țină cont în continuare de măsurile de protecție împotriva virusului. Rămâne de văzut dacă masca de protecție va fi sau nu obligatorie din nou pe viitor.

Pe data de 2 august a acestui an, în România au fost înregistrare 11.700 de cazuri noi de COVID-19 și 38 de decese, printre care și un copil, din cauza virusului. Din totalul pacienților internați, 584 erau minori, 578 internați în secții, și 6 la ATI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img