vineri, 19 aprilie, 2024

Emotii mari pentru Sorin Ovidiu Vintu! Decizie FINALA in dosarul FNI

Distribuie:

Publicat:

Curtea de Apel Bucuresti este asteptata sa dea, marti, o decizie definitiva in dosarul FNI, cauza in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru spalare de bani, informeaza Realitatea Tv. Sentinta a fost amanata de patru ori. In prima instanta, Vintu a fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, magistratii dispunand si sa ii fie confiscate sapte milioane de dolari.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti ar urma sa dea, astazi, o sentinta definitiva in dosarul FNI – Vintu, dupa ce au amanat, in 15 februarie, pentru a patra oara, pronuntarea unei decizii. Amanarile anterioare au avut loc in 18 ianuarie, 1 februarie si 8 februarie, judecata in dosar incheindu-se in 18 ianuarie, dupa 20 de termene.
In dosarul FNISorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata in septembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului instantei supreme  de spalare de bani si instigare la delapidare.

Cercetarile au vizat devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), Bancii Agricola (BA), Bancii de Investitii si Dezvoltare – BID si Bancii Romane de Scont.

In 9 februarie 2015, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la sase ani si patru luni de inchisoare, pentru spalare de bani si a dispus achitarea pentru instigare la delapidare. Instanta a mai decis atunci ca de la Vintu sa fie confiscata suma de sapte milioane de dolari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img