vineri, 29 martie, 2024

EMOTII URIASE pentru absolventii clasei a VIII-a! Astazi se desfasoara proba de matematica

Distribuie:

Publicat:

Absolventii clasei a VIII-a sustin, miercuri, proba scrisa la Matematica de la Evalaurea Nationala, dupa ce luni au avut examenul la Limba Romana.

Examenul incepe la ora 09.00, dar candidatii trebuie sa fie in salile de concurs cu cel putin o jumatate de ora inainte si sa prezinte buletinul sau certificatul de nastere. Proba dureaza doua ore, iar dupa o ora, elevul poate parasi sala de examen.

Peste 141.000 de absolventi ai clasei a VIII-a au participat la prima proba scrisa din cadrul Evaluarii Nationale 2017, cea la Limba si literatura romana, fiind absenti 3.824 (2,67%), in timp patru elevi au fost eliminati pentru tentativa de frauda, anunta Ministerul Educatiei.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, la Evaluarea Nationala din acest an s-au inscris 144.890 de candidati, dintre care 144.740 din seria curenta si 150 din seria anterioara, iar examenul este organizat in 4.164 de centre.

Joi, elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna.

Afisarea primelor rezultate este programata pentru 26 iunie, pana la ora 16:00, iar contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate in 30 iunie, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro.

Una dintre noutatile acestui examen este ca ponderea mediei de la Evaluarea Nationala creste de la 75% la 80%, iar notele de la clasa vor reprezenta doar 20%, in loc de 25% din media de admitere in clasa a IX-a, asa cum era pana acum.

De asemenea, o alta noutate este ca s-a modificat si un aspect de notare la examenele nationale, mai exact a fost indepartata prevederea din metodologia de desfasurare a examenului de Evaluarea Nationala si a Bacalaureatului care spunea ca trebuie sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea finala, de dupa contestatie, pentru ca nota sa fie modificata. Acum, nu va mai fi luat in calcul niciun barem pentru modificarea notei, nota finala fiind cea dupa contestatie. La depunerea contestatiei, elevii vor da o declaratie scrisa in care isi vor asuma ca in urma recorectarii lucrarii nota initiala poata sa scada.

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca a pus la dispozitia celor implicati in acest examen, incepand de luni, linia TELVERDE 0800801100, numarul de telefon putand fi apelat gratuit. Numarul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 8:00 -16:00 (luni-joi) si 8:00-14:00 (vineri), precizeaza Ministerul Educatiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img