vineri, 29 martie, 2024

EMOTIONANT! Mesajul lui Donald Trump, la 16 ani de la TRAGEDIA care a socat o intreaga lume

Distribuie:

Publicat:

esedintele american le-a adus un omagiu, luni, celor aproape 3.000 de victime ale atentatelor de la 11 septembrie 2001, dand asigurari ca America nu va uita si nu se va lasa ”intimidata”, relateaza AFP. ”Oroarea si amenintarea acestei zile sumbre sunt gravate in memoriile noastre pentru totdeauna”, a declarat presedintele american intr-o ceremonie la Pentagon, unde s-a prabusit unul dintre cele patru avioane deturnate de piratii aerului din cadrul Al-Qaida.
”In acea zi lumea s-a schimbat, iar noi ne-am schimbat si noi”, a continuat el, evocand aceste atacuri care au traumatizat tara si au impins Statele Unite sa lanseze o vasta ofensiva militara in Afganistan, cu scopul de a indeparta regimul taliban de la putere, care-i proteja pe cei care au comandat atentatele.

”America nu poate sa fie intimidata”, i-a avertizat el pe ”teroristii care au incercat sa sparga hotararea” Statelor Unite. ”Vom face astfel incat sa nu existe vreodata refugiu in vederea lansarii unor atacuri impotriva tarii noastre. Ei nu vor avea unde sa se ascunda pe pamant”. Dupa ce s-a declarat mult timp, inainte de alegeri, in favoarea unei retrageri a trupelor americane din AfganistanDonald Trump a anuntat la sfarsitul lui august ca intentioneaza, din contra, sa trimita militari suplimentari, insa fara sa ofere un numar. Aproximativ 11.000 de militari americani se afla in prezent in aceasta tara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img