marți, 16 aprilie, 2024

Endometrioza hepatica, o afectiune rara ale carei consecinte nu se vad la analizele uzuale de sange

Distribuie:

Publicat:

Endometrioza hepatică nu se manifestă ieșit din comun și nici analizele uzuale de sânge nu relevă că ar fi ceva în neregulă.

Endometrioza hepatică este o afecțiune rar întâlnită în literatura de specialitate și presupune un tratament complex. Asta dacă este descoperită la timp. Din păcate, diagnosticul este destul de dificil de stabilit, iar simptomele și analizele uzuale de sânge nu dau motive de îngrijorare.

Endometrioza este o boală cronică, hormono-dependentă, cu un uriaș potențial inflamator. În consecință, simptomele constau adesea în dureri cronice severe și incapacitatea de a rămâne gravidă. De altfel, multe cazuri de endometrioză sunt diagnosticate abia în momentul în care o femeie nu reușește să rămână însărcinată și investigațiile medicale scot la iveală această problemă.

Endometrioza hepatică nu dă simptome decât atunci când ficatul este deja afectat

Durerea episodică apărută în cadrul drept al abdomenului, senzația de greață, vărsăturile, durerile pelviene puternice, ascita și icterul (îngălbenirea pielii și a mucoaselor) sunt principalele simptome care pot semnala existența endometriozei hepatice.

Din păcate însă, durerile sunt adesea tratate prin automedicație și astfel se întârzie diagnosticul, iar boala continuă să facă ravagii.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img