joi, 25 aprilie, 2024

Episcopia Husilor a inchis traseul preotilor cu Molifta Pastilor

Distribuie:

Publicat:

"In contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), situatie care solicita de la fiecare dintre noi deplina responsabilitate spre binele nostru comun si avand in vedere ca in aceasta perioada cei mai mult dintre preotii de la parohiile eparhiei obisnuiau sa efectueze o vizita pastorala la casele credinciosilor prilejuita de Postul Invierii Domnului (Molifta Pastilor), va aducem la cunostinta faptul ca Permanenta Consiliului Eparhial a Episcopiei Husilor, in sedinta de lucru din data de 16 martie 2020, a hotarat sa solicite tuturor preotilor din parohii sa nu mai efectueze aceasta vizita ca masura de prevenire a raspandirii noului Coronavirus. In acest sens, Va rugam sa va conformati celor mentionate in cuprinsul acestei adrese, precum si la respectarea intru totul a masurilor dispuse de autoritatile publice si cooperarea cu acestea, asigurandu-se totodata libertatea religioasa a credinciosilor de a participa la viata liturgica a Bisericii si de a primi asistenta religioasa, in biserica si la domiciliu”, se arata in decizia transmisa preotilor.

Episcopia Husilor indeamna totodata " ca in situatiile delicate, complicate ale vietii sa nu ne pierdem linistea, sa nu ne pierdem credinta in Dumnezeu (…)

Traim vremuri foarte dificile, in care ni se cere sa fim foarte atenti unii fata de ceilati.Este foarte important sa tinem cont de toate recomandarile care ne sunt date tocmai pentru a preintampina o posibila situatie foarte grea la nivel national.

In momentul in care a fost anuntata starea de urgenta in tara noastra, mi-a venit in minte o pilda din Pateric, legata de Avva Arsenie.

El, in viata de lume, a fost un politician, un om cu o vizibilitate sociala extraordinara. A renuntat la tot si a plecat in pustie.

Aici i s-a aratat Domnul si i-a dat urmatorul sfat: «fugi, taci, linistesşte-te».
In aceste vremuri, in care ni se cere sa stam mai mult acasa, mai ales cei in varsta, ma gândesc ca avem, toti, ocazia sa devenim oameni linistiti si frumosi.

Este foarte multa galagie, panica. Ma gandesc ca aceasta  incercare poate ne invata, pe fiecare, sa devenim putin mai disciplinati, putin mai atenti cu noi insine, cu sanatatea noastra si cu cei din jur" a afirmat Parintele Ignatie, Episcopul Husilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img