vineri, 29 martie, 2024

Episcopia Husilor, vesnic in reabilitare pe fonduri judetene si europene

Distribuie:

Publicat:

Episcopia Husilor si al ei episcop Corneliu, nu mai stiu cum sa mai inghita fonduri si pare ca este in permanenta sub domnia banului public, european si al cutiei milei.

Asta dupa ce si-a propus sa materializeze cu fonduri europene proiectul “Valorificarea turistica a Ansamblului Episcopal Husi”, in vederea introducerii in circuitul turistic cultural-religios si valorificarii potentialului turistic local.

Cu ocazia sarbatorii “Sfintilor Apostoli Petru si Pavel”, Preasfintitul Corneliu, episcopul Husilor, a tinut o slujba prin care a anuntat ca incepand lu luna iulie doreste sa depuna un proiect in cadrul  “Programului Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 5, Prioritatea de investiţii 5.1. – “Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural”, prin care isi propun reabilitarea Ansamblului Episcopal Husi.

““La catedrala se vor face zidiri, drenaje, reparatii ale zonei exterioare si acoperisului, lucrari care se vor executa si la celelalte cladiri. Vorbim, asadar, de lucrari capitale, de o importanta majora, care vor pune in valoare aceasta veche vatra istorica, de pe vremea lui Stefan cel Mare. Aceasta reabilitare va ajuta si la dezvoltarea turismului. Se are in vedere atragerea de turisti si punerea in valoare a intregii zone. Pe langa restaurarea in sine, in acest proiect vrem sa atragem tineri mestesugari, ne dorim sa imbinam aspectele religioase cu cele culturale locale si zonale. Ne propunem sa aducem in acelasi loc potentialul pe care il are aceasta zona si oamenii acestor locuri. Avem in vedere organizarea de targuri anuale de costume populare, produse de vinificatie ale zonei, practic, vrem sa strangem intr-un loc tot ceea ce inseamnă Husul in esenta lui”, a declarat consilierul economic al Episcopiei Husilor.

Episcopia Husilor a suferit reparatii ultima data in anul 1996, pe vremea cand era episcop Ioachim (Mares) Vasluianul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img