marți, 23 aprilie, 2024

Episcopii spanioli solicita ajutor pentru migrantii din Ceuta

Distribuie:

Publicat:

O gravă criză migratorie se înregistrează, în aceste ore, la Ceuta, enclava spaniolă din nordul Marocului. Începând de marți, 18 mai, circa 8 mii de migranți au reușit să intre în teritoriul iberic, încercând să ajungă în Europa înot sau cu mijloace improvizate. În fața tensiunilor care se înregistrează în enclava spaniolă, Conferința Episcopală din Spania a emis, prin Departamentul pentru Migranți, o notă prin care-și exprimă preocuparea pentru situația de criză în curs, conform vaticannews.va

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

20 mai 2021 – Vatican News. Făcând apel la “valoarea supremă a vieții și a demnității umane”, episcopatul spaniol amintește că “disperarea și condițiile de sărăcie ale numeroase familii și minori nu pot și nu trebuie să fie folosite de niciun stat pentru a exploata aspirațiile legitime ale acestor persoane pentru scopuri politice”. Exprimând totodată solidaritatea cu diecezele de Cadice, Ceuta, Malaga și Melilla, pentru „atenția și primirea acordate migranților”, episcopii iberici subliniază importanța tutelării drepturilor migranților, în special a minorilor, îndemnând la „menținerea unei atitudini de conviețuire pacifică” pentru că „politica cea mai bună este cea în slujba binelui comun”.

Pe aceiași linie cu nota episcopatului spaniol sunt și cuvintele cardinalului Juan José Omella Omella, președinte al Conferinței Episcopale din Spania, care scrie: “Îi cer Domnului să-i asiste pe liderii politici astfel încât să găsească o soluție la grava situație din Ceuta. Fie ca frații și surorile care se află în situații de vulnerabilitate să nu mai sufere”, a spus prelatul, exprimându-și solidaritatea cu diecezele de Cadice, Ceuta, Malaga și Melila și mulțumind instituțiilor precum Caritas și Crucea Roșie, forțelor de securitate ale statului și altor instituții pentru implicarea lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img