vineri, 29 martie, 2024

Șerban Puiu, acuzat de studenți de la UNATC de abuz de putere, hărțuire și sexism. Ce reacție a avut actrița Alexandra Velniciuc, soția lui

Distribuie:

Publicat:

Alexandra Velniciuc a făcut primele declarații după ce studenți UNATC l-au acuzat de abuz de putere, hărțuire și sexism pe soțul ei, Șerban Puiu. Iată ce a spus îndrăgita actriță despre acest subiect.

Șerban Puiu, acuzat de studenți de la UNATC de abuz de putere, hărțuire și sexism. Ce reacție a avut actrița Alexandra Velniciuc, soția lui

Alexandra Velniciuc și Șerban Puiu formează un cuplu de 20 de ani. Șerban Puiu este cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București (UNATC) și director artistic al Teatrului Elisabeta. De câteva zile, acesta e în mijlocul unui scandal care s-a viralizat. Totul a ieșit la iveală după ce studenți ai UNATC au trimis pe adresa redacției Cultura la dubă mailuri în care reclamau comportamentul abuziv al lui Șerban Puiu și condamnau unele declarații făcute de Puiu în podcastul lui Cătălin Măruță. Spre exemplu, iată cum a povestit Șerban Puiu că și-a cunoscut soția, pe Alexandra Velniciuc.

„A venit la mine Liviu Lucaci, care acum este prof. univ. dr. și este rectorul Universității, și mi-a zis: Bă, ai una bună rău de tot, blondă, la tine în clasă. Zic: Cine, mă?

– Aia, fii-sa lui Velniciuc, mă!

– Cine, mă, îngâmfata aia? Ia-ți-o, bă, ți-a transfer la tine în clasă. Dă-o…

– Bă, nu fi bou că arată super! E foarte tare!

Și așa mi-a… Dacă îi place lui Lucaci, ia să mă uit și eu un pic mai bine”, a povestit Șerban Puiu în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță.

Revoltați de aceste declarații, mai mulți foști studenți au contactat jurnaliștii de la Cultura la dubă și au povestit propriile experiențe din relația cu Puiu Șerban. I se aduc acuzații de hărțuire emoțională, printre altele.

„Nu credem că un astfel de comportament ar mai trebui tolerat în facultățile de teatru. Toată hărțuirea, abuzul de putere și sexismul pe care le oferă domnul profesor Puiu trebuie semnalate și făcute publice, tocmai pentru a opri un flux abuziv care se întâmplă de generații. Domnul Puiu, care se află într-o poziție de putere și pe care nu se sfiește să o arate, continuă să abuzeze studente într-o facultate în care vulnerabilitatea este deja exploatată și statutul studentelor este unul redus doar la bunăciune”, se arată într-unul dintre mailurile primite.

Cum a reacționat Șerban Puiu, soțul Alexandrei Velniciuc, acuzat de studenți de la UNATC de abuz de putere, hărțuire și sexism

„Analizând cu deplină sinceritate şi asumată responsabilitate cele afirmate în podcastul pamflet Acasă La Măruţă, am ajuns la concluzia că unele dintre afirmaţiile mele au fost total nepotrivite atât pentru mine, ca profesor, dar mai ales au creat un prejudiciu de imagine instituţiei în care m-am format şi pe care o slujesc de 25 de ani, prin urmare, consider că datorez scuze tuturor colegilor mei de o viaţă. Un regret sincer însoţit de empatie adresez tuturor persoanelor care s-au simţit lezate de glumele mele neinspirate; lor le cer scuze în primul rând, asigurându-i că acele nefericite minute din emisiunea-pamflet nu mă reprezintă ca om şi ca profesor”, a spus Șerban Puiu, într-un comunicat.

Și conducerea UNATC a transmis un comunicat.

Comunicat

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” a consemnat cu îngrijorare afirmațiile făcute de conf.univ.dr. Puiu Șerban în spațiul public.

UNATC condamnă fără echivoc și se delimitează total de aceste declarații publice, lipsite de suport factual și aflate în totală discordanță cu misiunea, valorile și metodele educației artistice. Conducerea UNATC și corpul profesoral au zero toleranță față de o asemenea conduită. Ținând cont de faptul că domnia sa face parte din colectivul nostru, ne prezentăm scuze față de toate persoanele afectate de aceste declarații, precizând încă o dată că cele afirmate nu reprezintă în niciun fel instituția din care face parte și vă aducem la cunoștință că, în urma celor întâmplate, Comisia de Etică a UNATC s-a autosesizat.

Conducerea UNATC.

Ce a spus soția lui Șerban Puiu, îndrăgita actriță Alexandra Velniciuc, despre scandal

Alexandra Velniciuc, soția lui Șerban Puiu, a avut și ea ceva de spus despre acest subiect.

„Este, evident, un linșaj mediatic căruia nu vreau să-i aparțin. Este evident că bulgărele se rostogolește și întotdeauna e cuvântul meu contra cuvântului celuilalt. Întotdeauna unul va avea un argument în plus sau un argument în minus, nu am de ce să mă bag în lupta asta. Există căi legale care vor fi accesate ca să se facă lumină’, a declarat Alexandra Velniciuc, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img