vineri, 26 aprilie, 2024

Erdogan condamnă ‘impunerea LGBT’: ‘A devenit un instrument al dictaturii globale, urmărește să slăbească atât instituția familiei, cât și valorile islamice’

Distribuie:

Publicat:

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a vizat persoanele LGBTI+ și țările occidentale într-un discurs rostit luni, 28 noiembrie, la o reuniune a Organizației Cooperării Islamice (OCI) la İstanbul.

Erdoğan a descris "impunerea LGBT" ca fiind un "instrument de dictatură globală" care amenință valorile islamice, notează bianet.org.

"Astăzi, anti-islamismul este unul dintre instrumentele cel mai des folosite de politicienii occidentali pentru a aduna voturi sau pentru a-și acoperi eșecurile", a remarcat el în deschiderea celei de-a 38-a reuniuni a Comitetului permanent pentru cooperare economică și comercială al OCI.

"Cei care vorbesc mult despre democrație și libertăți nu ezită să pună în aplicare cele mai fasciste practici în ceea ce privește drepturile musulmanilor, în special ale femeilor musulmane."

Președintele a atacat reglementările privind vălul de pe cap din țările europene, pe care le-a numit "o nouă formă de rasism".

"Restricțiile ilegale privind folosirea vălului la școală, la locul de muncă și în spațiile publice în unele țări europene sunt cele mai izbitoare exemple în acest sens."

COntinuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img