joi, 18 aprilie, 2024

Erdogan L-A LOVIT PE LA SPATE pe Putin

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a luat o decizie istoricasi care are legatura directa cu Rusia.

Turcia nu va recunoaste anexarea Crimeii de catre Rusia, cu toate ca ultimele contacte dintre Moscova si Ankara devenisera mai apropiate. Conform Agerpres, vestea a fost data de presedintele Ucrainei, Petro Porosenko. “Erdogan i-a confirmat lui Porosenko pozitia neschimbata a Turciei de sustinere a integritatii teritoriale a Ucrainei in cadrul frontierelor recunoscute international. Turcia nu va recunoaste ocupatia Crimeii si va continua sa sprijine prin toate mijloacele tatarii din Crimeea”, se arata in textul difuzat de administratia ucraineana.

In plus, a mai aparut un alt semn care indica o racire a relatiilor dintre Turcia si Rusia, cu toate ca intalnirea recenta dintre Putin si Erdogan parea ca duce la o normalizare a relatiilor dupa incidentul avionului rus doborat de aviatia turca. Declaratia facuta recent de premierul turc, Binali Yildirim, este edificatoare in acest sens: “Statele Unite raman un partener strategic, nu dusmanul Turciei. Pot exista suisuri si coborasuri in relatiile dintre cele doua tari, dar avem nevoie sa eliminam elementele care dauneaza relatiilor noastre,” a declarat Yildirim, care s-a referit la clericul musulman Fethullah Gulen, stabilit in Pennsylvania, in exil auto-impus. Yildirim a mai spus ca Turcia si Statele Unite au un acord de extradare a clericului.

“Ne dorim ca procesul sa fie accelerat. Acest om a fost liderul loviturii de stat. Ce mai asteptam? Statele Unite au la dispozitie toate informatiile cu privire la incidentele in care a fost implicata aceasta organizatie terorista si liderul acesteia. Cererea noastra este clara: trebuie sa fie retinut temporar si extradat”, a declarat Yildirim.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img