sâmbătă, 20 aprilie, 2024

„ EROUL DE LA POCHIDIA” : vezi gestul unui politist din judetul Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

La data de 30 aprilie 2017, in jurul orei 21.00,  in timp ce se afla in timpul liber, pe raza comunei Pochidia, seful postului de politie din comuna, agent principal de politie Parfene Stefan, a fost sunat de un adolescent de 15 ani din Satul Nou, comuna Pochidia, care i-a spus ca tatal sau, in varsta de 42 de ani, intentioneaza sa se spanzure in grajdul unde se adapostesc vitele, in apropierea locuintei lor. Omul legii s-a deplasat de urgenta cu masina personala la locul mentionat, unde a constatat ca poarta de acces era incuiata. A procedat la fortarea acesteia pentru a putea patrunde in curte.Ajuns in grajd a observat un barbat urcat pe ieslea  animalelor, avand in jurul gatului un lat ce se foloseste la atelajele hipo, acesta fiind legat  in partea de sus de o grinda a grajdului , iar pe adolescent incercand sa il tina pe tatal sau de picioare, pentru a nu cadea de pe iesle. 
Politistul a intervenit prompt, a reusit sa scoata latul de pe gatul barbatului, coborandu-l la sol. Deoarece acesta a devenit violent, a procedat la imobilizarea acestuia. S-a solicitat interventia unui echipaj de la serviciul de ambulanta judetean Vaslui prin 112, dar i s-a comunicat ca nu sunt echipaje disponibile, fapt pentru care a solicitat ajutorul colegilor ce asigurau permanenta pe raza comunei. Echipajul de politie a sosit la fata locului si s-a cerut permisiunea ca barbatul sa fie transportat cu autospeciala MAI  la spitalul din Barlad, fapt care s-a si intamplat. 
„Eroul de la Pochidia” agentul principal de politie Parfene Stefan este absolvent al Scolii de Politie Vasile Lascar Campina, promotia 2012, si isi desfasoara activitatea in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, la Postul de Politie Pochidia, din luna  decembrie 2012. In luna martie 2017 a promovat examenul in functia de sef de post de politie 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img