joi, 28 martie, 2024

Esti vasluian si ai de dat bani recuperatorilor de datorii? Trebuie sa citesti acest material

Distribuie:

Publicat:

Vasluienii care au de dat bani recuperatorilor de datorii nu vor mai primi telefoane noaptea, nu vor mai fi cautati prin vecini, hartuiti sau amenintati cu executarea silita. Cel putin asta promit cele mai mari firme de recuperare de creante, care si-au facut propriul set de reguli pentru cei 3.000 de angajati pe care ii au. In acest moment, in Romania nu exista o lege care saimpuna limite si sa-i fereasca pe milioanele de datornici de eventuale abuzuri.

 Mai multe persoane din judetul Vaslui au fost nevoite sa apeleze la instanta ca sa se apere de recuperatori. Oamenii nu mai achitase ratele lunare la banca, iar creditele au fost transferate catre recuperatori, care le cereau insistent, prin telefon si scrisori, sa dea inapoi sumele restante, ca sa nu-si piarda casele, masinile sau alte bunuri. O vasluianca de exemplu se stia datoare cu 20.000 de euro, dar firma de recuperare cerea de la ea 33.000.

„Dupa 7 ani de plataa creditului, acea suma care a fost depusa de recuperatorul de creante la executorul judecatoresc era mai mare decat suma reala pe care trebuia sa o plateasca, de fapt, imprumutatul cu aproape 40 la suta”, spune avocatul restantierei.

 Pentru ca astfel de situatii sa nu se mai intample, recuperatorii si-au facut un nou cod de conduita. Agenti de recuperare nu mai au voie sa ii hartuiasca sau sa-i ameninte pe datornici, mai ales prin intermediul rudelor, cum se intampla pana acum.„Nu le spunem copiilor datornicilor ca, stii, tatal tau are sa ne dea bani, te rog fa-l sa plateasca!”, spune, reprezentantul unei firme de recuperare de creante.Sunt stabilite chiar si orele in care datornicul poate fi contactat. Recuperatorii nu vor mai putea sa-i sune ori sa bata la usa datornicilor la ore nepotrivite sau duminica. Iar scrisorile pe care le vor trimite vor contine detalii cu privire la dobanzi si penalitatile aplicate restului de plata. Promisiunile recuperatorilor vin insa si cu un avertisment. Daca nu este nicio formade comunicare cu clientul, riscul ca procedura sacontinue, inclusiv in tribunal, creste. Firmele de recuperat datorii au in lucru peste 5 milioane de dosare ale celor care nu si-au achitat la timp datoriile catre banci si companii de utilitati. Peste 30% din acestea sunt cazuri care vin de la banci. Numai din judetul Vaslui peste 10.000 de dosare au ajuns la recuperatori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img