joi, 25 aprilie, 2024

Euroliga masculina doreste incheierea sezonului, cel mai tarziu la sfarsitul lui iulie

Distribuie:

Publicat:

Euroliga masculină de baschet, competiţie întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus, doreşte ca sezonul să se încheie, dar nu mai târziu de sfârşitul lui iulie, a anunţat joi directorul său, Jordi Bertomeu, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"Dorim reluarea competiţiilor noastre. Poate că nu va fi posibil ca spectatorii să asiste la meciuri. Nu vom relua însă meciurile decât atunci când condiţiile sanitare ne-o vor permite", a explicat Bertomeu într-o videoconferinţă de presă.

Potrivit lui, sezonul trebuie să se încheie până la sfârşitul lui iulie, deoarece reluarea meciurilor în septembrie sau octombrie prezintă mai multe inconveniente.

Cu şase puncte înainte de finalul sezonului din Euroligă, Efes Istanbul este lider, cu 24 de victorii, două mai mult decât Real Madrid şi FC Barcelona. În afara acestor echipe, ŢSKA Moscova şi Maccabi Tel Aviv, cu câte 19 victorii, sunt şi ele deja calificate în sferturi de finală.

Bertomeu a adăugat că şi-ar dori ca sezonul să se încheie în actualul său format (sezon regulat, play-off şi Final 4), dar instanţa ia în calcul "diferite opţiuni, pentru a relua Euroliga şi EuroCup, în formate diferite".

Este luată în considerare şi ideea unui Final 8, cu meciurile disputate într-o singură ţară. Un lucru este cert, Final Four prevăzut iniţial între 22 şi 24 mai în oraşul german Koln, nu se va putea desfăşura între aceste date.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img