News Flash:

„Europa, casa noastra” revine in doua unitati de invatamant din Vaslui

18 Martie 2015
2857 Vizualizari | 1 Comentarii
Concurs de proiecte dotat cu premii de 2000 euro si discutii despre Uniunea Europeana in cadrul campaniei „Europa, casa noastra” in doua unitati de invatamant din Vaslui

Reprezentanta Comisiei Europene (RCE) in Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a lansat a cincea editie a campaniei de informare si comunicare „Europa, casa noastra”. Programul se adreseaza elevilor si profesorilor din invatamantul primar, gimnazial si liceal si are drept scop derularea unor activitati cu dimensiune europeana prin care elevii sunt incurajati sa se informeze despre Uniunea Europeana, istoria, politicile ei, precum si despre ultimele evolutii din domeniul afacerilor europene.

Campania „Europa casa noastra” se va derula pe parcursul intregului an, sub egida Anului European al Dezvoltarii si contine doua seturi de activitati: „Vizite si dezbateri in scoli” si concursul de proiecte „Lider european”.

Echipa de comunicatori va organiza doua intalniri cu elevii din judetul Vaslui: joi, 19 martie 2015, la ora 9:00, in Scoala Gimnazialã „Stefan cel Mare”, iar la ora 11:00 la Colegiul Economic „Anghel Rugina", unde se va discuta despre arta de a vorbi in public, leadership si va fi prezentat concursul de proiecte Lider European.

Activitatile programului sunt disponibile pe portalul web: www.europacasanoastra.ro ce ofera elevilor si profesorilor, participanti in program, continut educational, o serie de servicii si aplicatii utile. Coordonatorii invita scolile din Romania sa participe in program prin completarea formularului online care este deschis la adresa mentionata. Scolile si liceele participante vor putea apoi publica rapoarte si fotografii realizate in cadrul evenimentelor lor.

„Vizite si dezbateri in scoli”, primul set de activitati, va da ocazia participantilor sa intalneasca personalitati publice sau cetateni obisnuiti cu care sa intre in dialog.

„Lider european” va oferi liceenilor posibilitatea de a-si insusi notiuni de leadership si tehnici de prezentare prin participarea la un concurs de proiecte care va avea doua etape: locala si nationala. Liceenii trebuie sa identifice o problema in comunitate pe care sa o rezolve cu ajutorul unui proiect. Echipele care fac cele mai reusite 8 proiecte se vor califica in etapa finala, cand vor merge la Bucuresti si isi vor prezenta proiectele in fata unui juriu. Se vor acorda 3 premii (premiul I – 700 euro, premiul II- 500 euro, premiul III- 300 euro) si 5 mentiuni a cate 100 euro fiecare. Profesorii coordonatori ai echipelor finaliste vor primi cate o excursie la Bruxelles la Comisia Europeana.

Reprezentanta Comisiei Europene (RCE) in Romania reprezinta Comisia Europeana in Romania si asigura un flux eficient de informatii intre aceasta si cetatenii si autoritatile Romaniei. Viziunea Reprezentantei este aceea a unei Romanii europene atat prin calitatea sa de stat membru, cat si prin implicarea activa a cetatenilor sai in constructia europeana. Misiunea RCE este de a contribui la o cat mai buna intelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor si politicilor acesteia, aducand informatia europeana cat mai aproape de cetateni, intr-o forma adaptata nevoilor lor specifice.

In numele si sub indrumarea Reprezentantei Comisiei Europene, Chelgate Public Affairs & Public Relations va implementa aceasta campanie de comunicare. Chelgate este o companie britanica de consultanta in domeniul afacerilor publice si al comunicarii. Infiintata in anul 1988, Chelgate are sediul central la Londra, birouri la Bucuresti si Bruxelles si o retea de asociati in intreaga lume. Biroul din Romania a fost deschis in 2005 si a derulat contracte importante alaturi de companii multinationale si institutii centrale si locale. Chelgate acorda consultanta in comunicare atat sectorului privat, cat si celui public.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046014 (s)