joi, 25 aprilie, 2024

Europarlamentar: Dancila, cea mai mare jignire pe care a avut-o Romania de la Revolutie

Distribuie:

Publicat:

Europarlamentarul Catalin Ivan a declarat vineri, in contextul cererii presedintelui de a-si prezenta demisia Viorica Dancila, ca aceasta a fost instalata la Guvern cu complicitatea dintre Klaus Iohannis si Liviu Dragnea.
„Viorica Dancila nu avea ce sa caute acolo, pe functia pe care o ocupa. Ea nu trebuie sa plece din functia de prim-ministru pentru ca i-o cere Klaus Iohannis. Ea a fost cocotata acolo de Liviu Dragnea, cu complicitatea lui Klaus Iohannis, care a avut sansa sa se opuna nominalizarii, sa ceara aliantei PSD-ALDE sa propuna alt nume, pentru ca era evident pentru toata lumea ca Viorica Dancila nu e pregatita pentru a conduce o astfel de institutie, cum este Guvernul Romaniei. Eu cred ca presedintele a fost ademenit intr-o complicitate cu Liviu Dragnea, acesta sa nu ii creeze probleme pentru alegerile prezidentiale de anul viitor, el sa il lase pe Liviu Dragnea sa conduca linistit Guvernul", a declarat Catalin Ivan, europarlamentar.

Declaratiile vin in conteztul in care presedintele Klaus Iohannis a cerut demisia premierului Viorica Dancila.

"Cred ca a fost mai mult un fel de intelegere intre cei doi. Dar Viorica Dancila este cea mai mare jignire pe care a avut-o Romania de la Revolutie, pana astazi! Este jignitor pentru toti romanii sa ai un astfel de premier. Trebuie facuta o reforma radicala a sistemului politic, a administratiei publice din Romania. Felul in care functioneaza partidele politice este gresit cap-coada. E o vina initiala, asa a fost gandit dupa Revolutie sistemul“, a declarat Catalin Ivan a fost ales europarlamnetar pe listele PSD. Ulterior. Liviu Dragnea a anuntat ca Ivan nu mai este membru de partid, dupa ce a fost exclus de organizatia sectorului 1 in 2015. Atunci nu era clar daca decizia trebuia luata si de un for decizional de la nivel national.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img