joi, 25 aprilie, 2024

EVLAVIOSII DIN CONSILIUL BARLADEAN

Distribuie:

Publicat:

Cu frica de Dumnezeu si milostivenie au votat consilierii barladeni ca 120.000 de lei sa ia drumul bisericilor. Banii urmeaza sa plece catre patru institutii bisericesti pentru constructie, respectiv reabilitari . Astfel,  30.000 de lei vor fi dati  pentru continuarea lucrarilor de constructie la „Sfantul Apostol Andrei”, aceeasi suma au primit-o  pentru constructia casei praznicale de  la „Sfintii Trei Ierarhi”, 30.000 de lei pentru proiectul de restaurare a bisericii „Vovidenia” si 30.000 de lei pentru proiectul tehnic de reabilitare a bisericii „Sfantul Gheorghe”. Singura obiectie in legatura cu felul cum vor fi dati acesti bani a avut-o consilierul independent , Bogdan Sarbu. „ Exista o lege care reglementeaza modul de finantare pentru astfel de activitati, respectiv Legea 350/2005, iar aici nu se face referire la aceasta lege. Domnule secretar, ati avut in vedere prevederile mentionate in Legea 350 cand s-a initiat acest proiect de hotarare ori s-au incadrat in alte norme legislative? Eu stiu ca aceasta lege sta la baza acordarii unor astfel de ajutoare. Se desemneaza o comisie, se face selectie de dosare, se stabilesc prioritatile”.   
                                                                               
 La auzul acestei opinii „  au sarit ca arsi” edilul sef, Dumitru Boros, viceprimarul Roxana Miron Feraru si consilierul Sorin Raducanu. Astfel, in opinia primarului „ este o norma speciala, care primeaza in fata unor norme, sa spunem, cu caracter general. In expunerea de motive aveti si normele, adica exact ce trebuie sa cuprinda dosarul, precum si ce trebuie sa faca parohiile respective dupa ce primesc ajutoarele”.

 „ Din cate stiu eu casa parohiala de la Sfintii Trei Ierarhi este o conditie necesara pentru a functiona cimitirul” a declarat viceprimarul Roxana Miron Feraru in timp ce Boros ii sufla din toti plamanii „ ca-i casa praznicala, nu parohiala”. Trecerea in proiectul de hotarare a denumirii a fost sa „ insele „ normele ISU, conform declaratiilor atat a consilierului PNL , Mihai Ardeleanu cat si a primarului.      
                      
De cealalta parte, reprezentantul PSD, Sorin Raducanu si-a motivat votul astfel : „ noi nu ne-am permis sa incalcam legea si sa intram in conflict cu Divinitatea. Daca cineva isi permite, intrati. Noi nu ne permitem” . 
     
Hotararea a fost adoptata in conditiile in care Barladul are , poate, alte prioritati. Strazi care arata ca dupa bombardament, case care inca nu au canalizare , etc. In schimb au fost oferiti acesti banuti pentru biserici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img