sâmbătă, 20 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Ancheta BOMBA dupa moartea unui detinut celebru in Penitenciarul Iasi! “Pentru ca tata se numea asa, l-au lasat sa moara in chinuri”

Distribuie:

Publicat:

Acuzatii grave lansate dupa ce un detinut din Penitenciarul Iasi a murit pe patul de spital • Cu toate ca acesta era luat in evidente cu probleme cardiace, nu a ajuns la timp pe mainile medicilor specilisti, iar un stop cardio-respirator i-a adus sfarsitul • Ciudat este ca un document medical ar fi fost luat de catre un medic de la penitenciar chiar din spital dupa decesul detinutului

 

Familia unui detinut din Penitenciarul Iasi rupe tacerea si arunca acuzatii extrem de grave. Gologan Gheorghe Simion a murit pe un pat de la Spitalul "Sfantul Spiridon", dupa ce a suferit un stop cardio-vascular in spatele gratiilor. Povestea incepe pe data de 11 ianuarie, atunci cand un echipaj SMURD a fost solicitat sa intervina la Penitenciarul Iasi pentru ca un detinut este inconstient.

Dincolo de faptele pentru care a fost condamnat Gologan, indiferenta cu care sunt tratati oamenii bolnavi din spatele gratiilor este criminala. Daca un om este vinovat, atunci executa o pedeapsa in instanta, dar nu este normal ca din vina celor de la Penitenciar, acest om, fie el interlop sau bun cetatean, sa fie lasat sa moara ca un caine.

Din spusele familiei lui Gologan se pare ca echipajul medical l-a gasit pe barbat cazut, langa un pat. Imediat ar fi fost incepute manevrele de resuscitare, fiind transportat la Spitalul "Sfantul Spiridon".

"Tata s-a simtit rau, a spus de mai multe ori ca se simte rau in acea zi, dar nimeni nu l-a bagat in seama. Ne-au spus detinutii din penitenciar ca medicii de acolo spunea ca tata se preface. Nu i-au facut nimic pana au venit cei de la SMURD, l-au lasat sa moara pentru ca il cheama Gologan", a spus Georgiana, fiica lui Gologan.

A cerut de mai multe ori sa fie dus la spital

Familia barbatului sustine ca acesta a cerut de mai multe ori sa fie dus la spital pentru ca se simte rau. "Tata a facut foarte multe solicitari sa fie lasat la spital pentru ca se simte rau, dar nu a fost lasat. Si avocatul a cerut sa fie lasat in arest la domiciliu. Tata nu avea o condamnare definitiva. Nu a cerut decat sa mearga la spital. El a fost operat la inima, avea doua stent-uri", a completat fiica barbatului.

Cert este ca Gologan, barbatul in varsta de 64 de ani, a ajuns in grija medicilor de la Spitalul "Sfantul Spiridon". Duminica insa corpul sau a cedat, iar in cele din urma medicii au declarat decesul. Abia de atunci aveau sa iasa la iveala un lung sir de neregului cu iz penal.

"Duminica a murit. Desi a fost resuscitat, iar inima a inceput iar sa ii bata, creierul nu a fost oxigenat. El a stat vreo 30 de minute in stop pana cand a ajuns echipajul SMURD", a spus Elena, sotia barbatului decedat. Dupa ce au aflat ca barbatul a decedat, familia acestuia se pregatea de inmormantare, insa lucrurile nu au fost atat de simple.

Citeste si : Cel mai periculos ASASIN din Penitenciarul Iasi a MURIT in conditii suspecte! In urma cu cateva luni si-a ucis cu sange rece colegul de celula!

Unde-i foaia de observatie?

In momentul in care familia a vrut sa ridice trupul neinsufletit al barbatului, au aflat ca din dosarul acestuia lipseste foaia de observatie, iar fara acel document nu se putea face necropsia.

"Am mers sa-l luam de la morga, dar ne-au spus ca autopsia nu s-a facut pentru ca lipseste un document. Au urmat mai mult drumuri intre spital si penitenciar, dar nu aflam mare lucru. De la spital ni se spunea ca foaia este la penitenciar, iar de la penitenciar ca foaia este la spital. Ulterior am aflat ca un doctor de la Penitenciarul Iasi a mers personal pe sectie si a luat foaia de observatie de la o doctorita. Noi credem ca totul s-a facut pentru a se musamaliza moartea sotului meu. Desi el facuse stop cardio-respirator, cei de la penitenciar nu i-au facut nimic. L-au lasat sa moara. Am avut mare noroc de managerul de la Spitalul Spiridon. Am mers la el si i-am povestit tot. Stie intreaga poveste si cu foaia de observatie si cu tot. Eu nu inteleg de ce o doctorita de la penitenciar a mers personal la spital si a luat foaia. De ce? Ce vor sa ascunda? O copie de la foaia de observatie a fost luata direct de la doctorita de la spital luni, iar marti a ajuns un fax la spital prin care se solicita acest document", a completat sotia barbatului.

Familia barbatului decedat spune ca nu se va lasa pana nu va iesi la iveala adevarul. Ei cred ca Gologan a murit cu zile din cauza indiferentei celora din penitenciar. Gheorghe Gologan va fi inmormantat astazi la Cimitirul Sfintii Apostoli Petru si Pavel la ora 12:00.

O adevarata legenda

Gheorghe Simion Gologan este o adevarata legenda in mediul interlop iesean, fiind un nume cu rezonanta deosebita in acest mediu. A fost un adevarat model inclusiv pentru membrii clanului Corduneanu, fiind unul dintre mentorii lor. Numele lui a fost intens mediatizat dupa anii 1990, atunci cand a fost prins si judecat pentru comiterea unor fapte de o violenta extrema, comise impotriva unei familii de romani care locuia in Grecia. Acum se afla in penitenciar pentru trafic de droguri. Numele lui era foarte respectat in lumea interlopa, chiar daca a fost un om discret si nu a aparut prea mult prin ziare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img