sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Exclusiv! Situatie grava ! Mai multi copii, la un pas de nu a ajunge la spital din cauza drumurilor blocate

Distribuie:

Publicat:

Iarna pare sa puna piedici enorme autoritatilor din judetul Iasi.  Din cauza drumurilor inaccesibile, mai multi copii au fost la un pas de a nu ajunge la spitale.

Un copil in varsta de doar 11 ani, prezentand mai multe plagi la nivelul membrelor inferioare, ca urmare a unor muscaturi canine, din localitatea Bojila, a fost adus de familia cu sania pana la echipajul medical care trebuia sa ii asigure asistenta de care avea nevoie. Totul s-a intamplat pentru ca, dupa localitatea Madarjac, echipajele medicale nu au mai putut inainta. 

Un copil de 4 luni, prezentant febra inalta, in urma unei vaccinari, ce nu scadea la antitermice, a fost transportat cu mijloace proprii de catre familie pe o distanta de aproximativ 500 de metri. Totul s-a intamplat in localitatea Valeni din comuna Tibanesti. In cele din urma copilul a fost preluat de un echipaj SAJ de tip B si transportat la Spitalul de Copii ''Sf. Maria''.

 

In contextul in care Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a lansat recent o avertizare meteo de temperaturi scazute, fenomen meteo ce va afecta timp de cateva zile intreaga tara, si anume pana joi, prezentam astazi obligatiile angajatorilor pentru protectia salariatilor care lucreaza in aer liber. Potrivit avertizarilor ANM, vremea din tara noastra va fi extrem de rece pana joi, intreg teritoriul Romaniei, dar mai ales partea de sud, fiind afectat de un val de frig, care va aduce temperaturi ce pot ajunge pana la -22 grade Celsius. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2000privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca stipuleaza obligatiile pe care le au angajatorii in aceste situatii.

Masurile prezente in actul normativ mentionat anterior "se aplica pentru asigurarea protectiei persoanelor incadrate in munca in perioadele in care, datorita conditiilor meteorologice nefavorabile, se inregistreaza temperaturi extreme". Temperaturile extreme de iarna sunt, conform ordonantei de urgenta, temperaturile care scad sub -20 de grade Celsius sau care, corelate cu conditiile de vant intens, pot fi echivalate cu acest nivel.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img